Φωτιά στην Ρόδο: Κάτοικος κάνει έκκληση για βοήθεια – «Υπάρχουν εγκλωβισμένοι – Δεν ξέρω τι απέγιναν»


Εικόνες χάους και καταστροφής περιγράφει ο κάτοικος της Ρόδου, Γιώργος Τσιφεκλής, που βρίσκεται στα όρια του χωριού Απόλλωνα με το χωριό Λάερμα.

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Τσιφεκλής μετά τις εκκενώσεις που έγιναν υπάρχει κόσμος που έχει αποκλειστεί σε διάφορα σημεία. «Αυτή τη στιγμή μπροστά μου ένα μέτωπο έχει μεγαλώσει. Έκκληση για βοήθεια, για αεροπλάνα. Πραγματικά τραγική κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει την φωτιά έτσι όπως φεύγει από το ένα χωριό και πηγαίνει στο άλλο. Απ’ ό,τι μαθαίνω έχει αποκλειστεί πολύς κόσμος σε campus κλπ που τους έχουν περικυκλώσει φλόγες. Έχουν εκκενωθεί ξενοδοχεία», είπε στον ΑΝΤ1 ο κάτοικος.

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε αποστολή που οργανώθηκε για να απεγκλωβίσει ομάδα ατόμων που βρίσκονται κοντά σε λόφο. «Αυτή τη στιγμή πέρα από το λόφο που βλέπω μπροστά μου και καίγεται, απ’ όσο ξέρω, σε απόσταση 3 -4 χιλιόμετρα υπήρχαν κάποιοι, που ξεκίνησε μία αποστολή για να πάνε να τους βγάλουν. Δεν ξέρω τη συνέχεια του πράγματος. Δεν μπορώ να γνωρίζω πληροφορίες», ανέφερε ο Γιώργος Τσιφεκλής.

Παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ελικόπτερα ούτε αεροσκάφη που να κάνουν ρίψεις νερού και δεν υπάρχει συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων. «Πηγαίνουν ιδιωτικά σκάφη και τους μαζεύουν από τις παραλίες. Κολυμπάνε οι άνθρωποι να μπουν σε σκάφη να σώσουν τις ζωές τους. Είναι τα πράγματα ανεξέλεγκτα. Οι αρχές δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ρωτάνε ντόπιους γέροντες οι οποίοι γνωρίζουν τα εδάφη εδώ. Δασαρχείο, όπως φαίνεται, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Καμία αντιπυρική ζώνη», τόνισε ο κάτοικος, που έκανε έκκληση για βοήθεια.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!