Φωτιά στην Ζάκυνθο: Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες


Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Τσιλιβί, στη Ζάκυνθο, το απόγευμα της Παρασκευής (18/8).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει ελαιώνες, ενώ στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς ενισχύθηκαν την τελευταία ώρα. Συγκεκριμένα, επί τόπου βρίσκονται 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ 16 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και τέσσερα οχήματα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από την Κυλλήνη στο νησί. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ.

Όπως ενημερώνει επίσημα η Πυροσβεστική, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων εκκένωση της περιοχής καθώς απειλούνται σπίτια. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει δοθεί τέτοια εντολή, ενώ εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ώστε οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Δείτε φωτογραφίες από την ιστοσελίδα imerazante.gr:

Μήνυμα από το 112 – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή Τσιλιβή, στη Ζάκυνθο, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση.

Στο προειδοποιητικό μήνυμα, οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

 

Δείτε βίντεο του tempo24news.gr από την φωτιά στη Ζάκυνθο:

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!