Φτάνουν στον Πειραιά οι 700 πρόσφυγες από τη Σάμο


Συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών και τη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα. Ωστόσο. οι αφίξεις συνεχίζονται αμείωτες. 

Οι πληροφορίες θέλουν ο σχεδιασμός των συναρμοδίων υπουργείων να στοχεύει στη μετακίνηση από τα νησιά άλλων 3.000 προσφύγων μέσα στις επόμενες 3-4 βδομάδες.

Σήμερα Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά, στις 8, φτάνει το επιβατηγό καταμαράν «Paros jet», με τους 700 πρόσφυγες αιτούντες άσυλο, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στις πρώτες 1.000 διαθέσιμες θέσεις σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στην ενδοχώρα. Το πλοίο θα οδηγηθεί στο λιμάνι της Ελευσίνας.

Επίσης, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Διαγόρας” μεταφέροντας 156 αιτούντες άσυλο από τη Μυτιλήνη. Θα επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Την περασμένη εβδομάδα, συνολικά 1.908 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου Τα «πρωτεία» στις αφίξεις σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου έχει η Λέσβος στην οποία πέρασαν 820 άτομα, ενώ στη Χίο πέρασαν 464 άτομα και στη Σάμο 624. Χθες, Δευτέρα και μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, στη Λέσβο πέρασαν 80 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 42 και στη Σάμο 195.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την περασμένη εβδομάδα, κατά την ενημέρωσή του προς τους βουλευτές της ΝΔ, για τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την παροχή ασύλου, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα ενώ υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί ως τις 31 Οκτωβρίου. Ο υπουργός έχει θέει ως στόχο, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να έχει μειωθεί ο πληθυσμός από τα νησιά κατά 20.000.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!