Υπόθεση Μαντλίν: Νέες μαρτυρίες για τον ύποπτο – Στην Ελλάδα μέρος της έρευνας


Σε μια ακόμα υπόθεση παιδεραστίας φέρεται να εμπλέκεται ο Γερμανός παιδόφιλος που θεωρείται ως βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyStar, ο Γερμανός πήγαινε σε πάρτι που διοργάνωναν νεαρά κορίτσια και τους πωλούσε ναρκωτικά, ενώ εκείνα «πλήρωναν» με σeξουαλικά ανταλλάγματα.

Τα συγκεκριμένα πάρτυ είναι γνωστά ως «Pizza Parties» και γίνονταν κοντά στο πορτογαλικό θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν.

«Ήταν μαζί με κάποιον. Ήταν και οι δύο ψηλοί και ξανθοί. Ο ένας είχε γαλάζια μάτια και ο άλλος πράσινα. Νόμιζα ότι ήταν Άγγλοι μέχρι που έμαθα ότι ο ένας ήταν Γερμανός, αποκαλύπτει η πηγή του ρεπορτάζ.

«Κατάλαβα αμέσως ότι ο ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ήταν αυτός όταν είδα το τροχόσπιτο στην τηλεόραση. Ήταν αυτό που χρησιμοποίησε. Η τελευταία φορά που τον είδα ήταν το 2007 λίγο πριν εξαφανιστεί η Μαντλίν».

Συνδέεται και με άλλες εξαφανίσεις ο Γερμανός παιδόφιλος

Και με άλλες ανεξιχνίαστες εξαφανίσεις παιδιών φαίνεται να συνδέεται ο Γερμανός που κατηγορείται για την εξαφάνιση της Μαντλίν από πορτογαλικό θέρετρο το 2007. Στο σπίτι του βρέθηκε υλικό παιδικής  πορνογραφίας. Το περιοδικό Spiegel επιρρίπτει ευθύνη στις γερμανικές αρχές γιατί αγνόησαν πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας από το 2013.

Σε απομονωμένη κατοικία ζούσε επί χρόνια στην Κάτω Σαξονία ο Κρίστιαν Μπρύκνερ. Ένα πάζλ φρίκης σχηματίζεται γύρω από το πρόσωπο του νούμερο ένα υπόπτου για την εξαφάνιση και πιθανή δολοφονία της Μάντλιν ΜακΚάν από πορτογαλικό θέρετρο το 2007.

Δυο φορές ερεύνησαν γερμανοί αστυνομικοί την κατοικία αυτή. Το μόνο που βρήκαν, ένα αρχείο με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Λένε πως δεν υπήρχε ίχνος της 5χρονης Ίνκα, που είχε εξαφανιστεί στη Γερμανία το 2015, αλλά ούτε και της Μαντλίν.

Τουλάχιστον δύο υποθέσεις με τις οποίες φέρεται να συνδέεται ο 43χρονος Γερμανός με το πλούσιο εγκληματικό παρελθόν- μια τρίτη αφορά στην εξαφάνιση 6χρονου αγοριού στην Πορτογαλία, πριν από 24 χρόνια. Αλλά και μιας 16χρονης στο Βέλγιο, που βρέθηκε νεκρή, ακρωτηριασμένη το 1996.  Όλες αυτές, ξανανοίγουν σήμερα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC πρόκειται μάλλον για έναν μυστικοπαθή άνθρωπο, κάποιον που πήγαινε κι ερχόταν συνήθως τη νύχτα και δεν ήθελε να μιλήσει στους γείτονες κι έδεινε ξεκάθαρα την εντύπωση ότι δεν ήθελε κανείς να τον ενοχλήσει.

Καθώς η γερμανική αστυνομία επανεξετάζει την εγκληματική δραστηριότητα και τις κινήσεις του υπόπτου στην Πορτογαλία και τη Γερμανία διαπιστώνει πως αυτή συμπίπτει και με άλλες ανεξιχνίαστες εξαφανίσεις παιδιών. Μετά την δημοσίευση των στοιχείων του υπόπτου, σχεδόν 400 επιστολές έφτασαν στην Αστυνομία. Σε αυτές, πιθανοί μάρτυρες της υπόθεσης, ζητούν πληροφορίες και προσφέρουν την βοήθειά τους.

Μια από τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις, αυτή του 6χρονου Ρενέ Χάζεε από το Έλζντορφ της Γερμανίας που τα ίχνη του χάθηκαν στην άμμο καθώς έτρεχε προς τη θάλασσα τον Ιούνιο του 1996 σε παραλία της Αλγκάρβε. Οι δικοί του πίστεψαν πως πνίγηκε.

Για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια ντετέκτιβ της ομοσπονδιακής αστυνομίας επικοινωνεί με την οικογένεια αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση.

Ο Γερμανός Κρίστιαν Μπρύκνερ είχε μετακομίσει στην Πορτογαλία μετά την αποφυλάκισή του για κακοποίηση ανηλίκων το 1995 και θα ήταν 19 ετών όταν εξαφανίστηκε ο Ρενέ.

“Είπαν πως θα ερευνήσουν τώρα αν υπάρχει σχέση. Όσο παράξενο και αν ακούγεται αληθινά ελπίζω να συμβάλει να εξακριβωθεί το τι συνέβη στο γιο μου” δήλωσε ο πατέρας του μικρού Χααζε.

Στην Ισπανία, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ένας μάρτυρας είπε ότι είχε δει την Μάντλιν, τρεις εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της, να βγαίνει από ένα εστιατόριο, συνοδευόμενη από κάποιον άνδρα και να μπαίνει σε ένα μικρό φορτηγάκι, σαν κι αυτό, που οδηγούσε εκείνη την εποχή ο Μπρίκνερ, ο οποίος εκτείει ποινή φυλάκισης για άλλα εγκλήματα στη Γερμανία. Έχει τεθεί σε 24ωρη παρακολούθηση στο κελί του.

Τη μέρα της εξαφάνισης της Μαντλίν, ο Μπρίκνερ ζούσε στην ίδια περιοχή, στην Πορτογαλία. Λέγεται πως είχε πληροφορίες ότι οι γονείς της άφηναν ξεκλείδωτη την πόρτα του διαμερίσματος που νοίκιαζαν στην Πλάγια ντα Λουζ.

Εν τω μεταξύ το περιοδικό Spiegel επιρρίπτει ευθύνη στις γερμανικές αρχές γιατί αγνόησαν πληροφορίες αστυνομικής έρευνας το 2013 που συνέδεαν τον Μπρύκνερ με την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν.

Σήμερα η γερμανική αστυνομία θεωρεί πολύ πιθανό ο Μπρύκνερ να βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση και της 5χρονης Γερμανίδας Ίνγκα από Σαξονία το 2015.

Η Σκότλαντ Γιαρντ έκανε έρευνες και στην Ελλάδα

Έρευνα για στοιχεία στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν είχε πραγματοποιήσει προ τριετίας και επί ελληνικού εδάφους η Σκότλαντ Γιαρντ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, κλιμάκιο της είχε έρθει στη χώρα μας πριν από τρία χρόνια, προκειμένου να εξετάσει έναν Γερμανό ποινικό κρατούμενο, ο οποίος φέρεται να γνώριζε πληροφορίες για την υπόθεση.

Στις 18 Ιουλίου 2017 λοιπόν, η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ συνέταξε έγγραφο που ανέφερε ότι «τον Μάιο του 2017 επικοινώνησε με την βρετανική ομάδα της επιχείρησης «Grange» για την διαλεύκανση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν, ο 50χρονος γερμανικής καταγωγής Χέγκελαρ Μπ. που διαμένει στην Αθήνα, προκειμένου να βοηθήσει στις συγκεκριμένες έρευνες».

Με την Διεύθυνση Αστυνομικής Συνεργασίας να ζητεί περαιτέρω πληροφορίες από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες στην Ελλάδα για να βρεθεί ο 50χρονος αλλοδαπός. Κι αυτό με το δεδομένο ότι όπως χαρακτηριστικά μνημονεύονταν στα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ «μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που έχει δώσει οικειοθελώς και χωρίς χρηματικό ή άλλο αντάλλαγμα στη Μητροπολιτική Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση έχουν διασταυρωθεί και θεωρείται αξιόπιστη πηγή».

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω Γερμανός που ζούσε στη Γαλλία, είχε συλληφθεί το 2011 στην Ηγουμενίτσα όταν προσπάθησε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τρεις παράνομους μετανάστες από την Αφρική. O 50χρονος αποφυλακίσθηκε από τις φυλακές των Χανίων το καλοκαίρι του 2017 κι αμέσως φαίνεται να συναντήθηκε στην χώρα μας με κλιμάκιο της Βρετανικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος βρισκόταν τον Μάιο του 2007 στη Πορτογαλία κι ήταν σε γειτονικό σημείο από τον χώρο εξαφάνισης της Μαντλίν. Μάλιστα είχε και τότε επικοινωνήσει με την τοπική αστυνομία χωρίς οι αναφορές του να ληφθούν σοβαρά υπόψιν, όπως συνέβη και με άλλες παρόμοιες πληροφορίες που τώρα επανεκτιμήθηκαν.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!