Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα: Που το έστρωσε – Που χρειάζονται αλυσίδες


Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες και παγετός καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Ημαθίας, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων που οδηγούν στα δύο χιονοδρομικά κέντρα.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας αλυσίδες χρειάζεται να τοποθετηθούν από τους οδηγούς στα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Βέροιας- Σελίου, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο και από το 10ο χλμ της επαρχιακής οδού Νάουσας– Τριών Πέντε Πηγαδιών έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο.

Αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 20ο έως το 43ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Βέροιας – Δασκίου όπως επίσης και στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 160ο ώς το 98ο χιλιόμετρο. Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στα τμήματα του οδικού δικτύου της ορεινής Χαλκιδικής όπου το πρωί είχε χιονίσει.

Τσουχτερό κρύο 

Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες και παγετός καταγράφηκαν σύμφωνα με το Meteo στο σύνολο σχεδόν της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ κοντά στους μηδέν βαθμούς πλησίασε η ελάχιστη θερμοκρασία και σε πολλές ακόμη περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως για παράδειγμα στο Καϊμάκτσαλαν (-4.8) και στο Καταφύγιο του Λαϊλιά Σερρών (-3.3).

Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλονίκης

Χιονίζει αυτή την ώρα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, με τους κατοίκους να ξυπνούν σε λευκό τοπίο. Χιόνια έπεσαν και στην περιοχή του Λαγκαδά, του Χιορτάτη, της Εξοχής και του Φιλύρου.

Στα “λευκά” ντύθηκε και το ορεινό Λιβάδι του Δήμου Θέρμης, καθώς μέχρι και αυτή την ώρα σημειώνεται ελαφρά χιονόπτωση, η οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, παρά μόνο ένα εντυπωσιακό τοπίο, το οποίο και απόλαυσαν με το πρώτο ξύπνημα σήμερα οι κάστοικοι του Λιβαδίου.

Χιονόπτωση βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί και στην ορεινή Χαλκιδική. Στην Αρναία κατά τη διάρκεια της νύχτας άρχισε να χιονίζει και όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Και το χωριό τελικά «ντύθηκε» στα λευκά. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την χιονόπτωση στην Αρναία Χαλκιδικής, από τον χρήστη του Facebook Χρήστο Ρήγα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Voria, meteo

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!