Τρεις προσαγωγές για τον ακαριαίο θάνατο 3 εργατών από 20.000 volt στην Ερέτριια


Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ερέτρια στην Εύβοια όταν 3 άνδρες βρήκαν φρικτό θάνατο από ηλεκτροπληξία ενώ ένας ακόμη νοσηλεύεται σε σοβαρότατη κατάσταση με εγκαύματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άτυχοι εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας στην Εύβοια.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια εργασιών υπογειοποίησης, έσπασε ένα καλώδιο, το οποίο στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν από το ρεύμα οι τρεις άτυχοι υπάλληλοι.

Ο θάνατος και των τριών εργαζομένων ήταν ακαριαίος, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα, ενώ οι άλλοι δύο έπεσαν στο έδαφος.

Έρευνα διεξάγεται για το περιστατικό τόσο από τον ΔΕΔΔΗΕ όσο και από τον ΕΛ.ΑΣ, ενώ ήδη έχουν γίνει 3 προσαγωγές.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή του εργοδηγού και του μηχανικού του έργου καθώς και τις επιβλέπουσας από την πλευρά της υπηρεσίας. Παράλληλα αναζητούν στοιχεία για να διερευνηθεί αν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Ο ένας από τους εργαζόμενους βρέθηκε να κρέμεται από τον στύλο της ΔΕΗ με τους άντρες της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν το πτώμα του αδικοχαμένου. 

Οι άλλοι δύο εργάτες 50 ετών και οι δύο, μεταφέρθηκαν νεκροί στο νοσοκομείο.

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ : Πιθανή «ταλάντωση στο καλώδιο» προκάλεσε την τραγωδία
 
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ   Γιώργος  Αδαμίδης μιλώντας στο real.gr και στον Κωνσταντίνο Βρεττό, απέδωσε  τα αίτια της τραγωδίας  στην Εύβοια σε πιθανή «ταλάντωση στο καλώδιο με αποτέλεσμα μεταφέρει το ρεύμα στους άτυχους εργαζόμενους». Παράλληλα ζήτησε «διερεύνηση του δυστυχήματος».

 «Είχαμε ένα τραγικό δυστύχημα και το να συλλυπηθούμε απλά τις οικογένειες είναι λίγο αυτή την στιγμή. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έγινε το δυστύχημα, η διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ είναι στο σημείο του δυστυχήματος. Οι πρώτες πληροφορίες λένε για κάποια τάνυση ενός σύρματος με αποτέλεσμα να γίνει μια ταλάντωση στο καλώδιο και να ακουμπήσει σε ηλεκτροφόρα καλώδια και να μεταφέρει το ρεύμα στους άτυχους εργαζόμενους. Συστήνεται αυτή την στιγμή η αρμόδια επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος και θα βγει συγκεκριμένη ανακοίνωση τόσο από τον ΔΕΔΔΗΕ όσο και από το συνδικάτο».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!