Τραγωδία με λεωφορείο στη Βουλγαρία – Δίδυμα κάηκαν ζωντανά στην αγκαλιά της μητέρα. Τα νέα στοιχεία


Οι μαρτυρίες από τους επιζήσαντες του τραγικού δυστυχήματος στη Βουλγαρία είναι συγκλονιστικές, ενώ παράλληλα ερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος.
Ο Λουζλίμ Σουλειμάνι και η αρραβωνιαστικιά κρατιούνται χέρι χέρι και φωτογραφίζονται μπροστά σε αξιοθέατο της Κωνσταντινούπολης. Το ζευγάρι έκανε το ταξίδι για να γιορτάσει τον αρραβώνα του. Λίγες μέρες αργότερα βρέθηκαν να σπάνε τα τζάμια του φλεγόμενο λεωφορείου για να σωθούν.

«Το λεωφορείο γέμισε καπνό. Έσπασα το τζάμι και πήδηξα έξω μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου και κάποιους άλλους ανθρώπους. Στο λεωφορείο ακούστηκαν πολλές κραυγές», υποστήριξε ο Λουσλίμ Σουλεϊμάνι, επιζών του δυστυχήματος.

Ο Λουλζλίμ είναι ελαφρά τραυματισμένος όμως η αρραβωνιστικιά του έχει βαριά τραύματα. Ο ίδιος θεωρεί ότι αποκοιμήθηκε ο οδηγός κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

«Ο οδηγός πρέπει να αποκοιμήθηκε. Το λεωφορείο έπεσε στο κράσπεδο και στη συνέχεια έσκασαν τα λάστιχα. Μετά τυλίχθηκε στις φλόγες. Το μικρότερο παιδί ήταν 4 ετών. Έβρεχε. Η μόνη αιτία του δυστυχήματος είναι μόνο η υπνηλία του οδηγού», συμπλήρωσε.

Είναι οι 2 από τους 7 που κατάφεραν να διαφύγουν από το φλεγόμενο όχημα. Οι υπόλοιποι 5 μεταξύ των οποίων και ένα 16χρονο κορίτσι φαίνεται πως ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας.

Αναγνώριση μέσω DNA

Δίδυμα αδέλφάκια κάηκαν ζωντανά στην αγκαλιά της μητέρας τους γράφουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ταξίδεψαν οικογενειακώς στην Κωνσταντινούπολη για λίγες μέρες ξεγνοιασιάς όπως αυτές που τράβηξαν οι ταξιδιώτες πάνω στο κατάστρωμα πλοίο στα στενά του Βοσπόρου.

Συγγενείς των θυμάτων δίνουν δείγμα DNA για να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων και περιμένουν έξω από τα νοσοκομεία της Βουλγαρίας να μάθουν αν συγγενείς τους ήταν μέσα σε αυτό.

Ένα σχολείο στα Σκόπια έκλεισε καθώς 5 από τους μαθητές τους έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο λεωφορείο.

Μεταξύ των νεκρών o 27χρονος Γκαζμέτ Ουκαλί και η μόλις 23χρονη αρραβωνιαστικιά του Αλμίνα Μπελούλι. Το ζευγάρι γιόρτασε τον αρραβώνα του στην Κωνσταντινούπολη.

Αναζητούνται τα αίτια
Το συγκεκριμένο λεωφορείο ηταν ένα μέρος του κομβόι 4 λεωφορείων που γυρνούσαν από ένα Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη. Το τελευταίο από αυτό ήταν αυτό που τράκαρε και πήρε φωτιά με αυτόν τον συγκλονιστικό τρόπο.

Μυστήριο καλύπτει τα αίτια του ωστόσο του δυστυχήματος. Ήταν ανθρώπινο λάθος του οδηγού, αποκοιμήθηκε. Προέκυψε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Η φωτιά σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία εξαπλώθηκε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ενώ πληροφορίες θέλουν οι επιβάτες επιβάτες να είχαν προμηθευτεί από την Τουρκία μικρές μπουκάλες υγραερίου.

Τα αίτια του σοκαριστικού δυστυχήματος ερευνώνται, καθώς δεν έχει γίνει γνωστό σε τί κατάσταση βρισκόταν ο οδηγός, εάν οδηγούσε πολλές ώρες ή δεν είχε κοιμηθεί πολύ, αλλά και το ενδεχόμενο, εξαιτίας των φθηνών καυσίμων στην Τουρκία, να είχε φορτώσει το μοιραίο λεωφορείο με μπιτόνια με πετρέλαιο.

Το νέο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι το μοιραίο λεωφορείο δεν είχε περάσει τον καθιερωμένο έλεγχο και δεν επιτρεπόταν να ταξιδέψει.

megatv

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!