Πριν από περίπου έναν χρόνο το Eurogroup στο Λουξεμβούργο επικύρωνε την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Την Πέμπτη, στο κτίριο Plateau Kirchberg (European Institution) οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα κάνουν το τελικό βήμα για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα στις 20 Αυγούστου.

Παρών στη συνεδρίαση θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ στην Αθήνα άλλα κυβερνητικά στελέχη επιβλέπουν ώστε να εκδοθεί το ΦΕΚ για το τελευταίο 88ο προαπαιτούμενο και να καταστεί εφικτή η υποβολή από τους θεσμούς η «Έκθεση Συμμόρφωσης» για την ολοκλήρωση της δ΄ αξιολόγησης.

Με βάση την ατζέντα, το Eurogroup θα συνέλθει στις 4.00 Ελλάδας (3.00 ώρα Λουξεμβούργου) και στις 7.30 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ecofin. Ουδείς γνωρίζει επί του παρόντος εάν οι δύο συνεδριάσεις θα γίνουν χωρίς ενδιάμεσο διάλειμμα, πόσο μάλλον εάν καθυστερήσει η συζήτηση για το «ελληνικό ζήτημα».

Πρόσφατα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις προϊδέασε για μια μακρά συνεδρίαση. Όλοι, πάντως περιμένουν να βγει «λευκός καπνός». Άλλωστε, πριν το Eurogroup θα συνέλθει το Euro Working Group, το οποίο αναμένεται να εισηγηθεί θετικά.

Η ατζέντα για την Ελλάδα περιλαμβάνει τέσσερα θέματα:

Δείτε τη συνέχεια στο fortunegreece.com