Το Τάγμα Αζόφ χτύπησε αυτοκινητοπομπή αμάχων στη Μαριούπολη – Αναφορές για νεκρούς


Το Τάγμα Αζόφ χτύπησε αυτοκινητοπομπή αμάχων στη Μαριούπολη στην Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

 Συγκεκριμένα, τα μέλη του τάγματος Αζόφ πυροβόλησαν μια αυτοκινητοπομπή αμάχων  που προσπαθούσαν να φύγουν από τη Μαριούπολη κατά μήκος του ανθρωπιστικού διαδρόμου του αυτοκινητόδρομου M23 με κατεύθυνση το Novoazovsk, ανέφερε η Πολιτοφυλακή της  αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στο κανάλι της στο Telegram.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο, δύο πολίτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν.
Ταυτόχρονα, η Πολιτοφυλακή σημειώνει ότι το στρατιωτικό προσωπικό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εξασφάλισαν την ασφαλή έξοδο από την πόλη για περίπου 150 άτομα.

Νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ανέφερε ότι αυτοκινητοπομπή που μετέφερε αμάχους για την ασφαλή απομάκρυνση τους δεν μπόρεσε να φύγει από την πολιορκημένη Μαριούπολη σήμερα, επειδή οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς παρά την προσωρινή συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.  «Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να βγάζεις έξω ανθρώπους κάτω από τέτοιες συνθήκες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε από την πλευρά της πως αυτή η δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνσης των περίπου 200.000 ανθρώπων αμάχων κατοίκων της πόλης «διεκόπη». «Εν μέσω καταστροφικών σκηνών ανθρώπινων βασάνων στη Μαριούπολη, μια δεύτερη προσπάθεια σήμερα να ξεκινήσει η απομάκρυνση περίπου 200.000 ανθρώπων από την πόλη σταμάτησε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!