Ο πρώην πρωθυπουργός τοποθετήθηκε μέσω του γραφείου του στη συζήτηση, παραπέμποντας στην ομιλία Μπακογιάννη για το Βουκουρέστι. Οι αντιδράσεις και το παρασκήνιο που προηγήθηκε. Τα ομαδικά καραμανλικά πυρά

Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για το Σκοπιανό συζητήθηκε έντονα χθες, καίτοι ήταν έμμεση, καθώς το Βουκουρέστι θεωρείται από πολλούς ως ένα κομβικό σημείο στην εθνική γραμμή για τη διαπραγμάτευση με τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Καραμανλής εξαρχής από την ανακοίνωση της συμφωνίας σχεδίαζε να παρέμβει στη συζήτηση, καθώς θεωρούσε ότι η συμφωνία για το Σκοπιανό παραβιάζει τα κεκτημένα του Βουκουρεστίου. Ωστόσο καθυστέρησε να λάβει την απόφαση του και επέλεξε τελικά να τοποθετηθεί δια του γραφείου του και όχι με ανακοίνωση, παραπέμποντας στην ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, υπουργού Εξωτερικών το 2008, στη Βουλή την Παρασκευή.

Σε απάντηση ερώτησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το Σκοπιανό, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή επισήμαναν ειδικότερα ότι: «Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης».

Διαβάστε περισσότερα στο News247.gr