Σύμφωνα με νέα μελέτη το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η διατροφική ποιότητα, όχι η ποσότητα.

Όποιος έχει κάνει κάποια στιγμή δίαιτα γνωρίζει ότι η τυποποιημένη διατροφή για την απώλεια βάρους είναι να μειώσετε την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνετε.

Αλλά μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA, μπορεί να αποτρέψει αυτές τις συμβουλές. Η νέα έρευνα δημοσιεύθηκε στο JAMA και καθοδηγήθηκε τον Christopher D. Gardner, διευθυντή των μελετών διατροφής στο Κέντρο Έρευνας του Stanford Prevention.

Ήταν μια μεγάλη και δαπανηρή δοκιμή, η οποία διεξήχθη σε περισσότερους από 600 ανθρώπους με χρηματικά ποσά 8 εκατομμυρίων δολαρίων από  National Institutes of Health, the Nutrition Science Initiative και άλλες ομάδες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που μείωσαν την προστιθέμενη ζάχαρη, τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, ενώ επικεντρώνονταν στην κατανάλωση πολλών λαχανικών και τροφίμων ολικής αλέσεως- χωρίς να ανησυχούν για την καταμέτρηση των θερμίδων ή τον περιορισμό των μεγεθών των μερίδων – έχασαν σημαντικά ποσά βάρους μέσα σε ένα χρόνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο InStyle.gr