Το απίστευτο παιχνίδι της μοίρας για την Ασπασία και την Ειρήνη που μοιάζουν σαν αδερφές


Ένα κακόγουστο και θλιβερό παιχνίδι επιφύλασσε η μοίρα σε δυο παλιές γνώριμες από το Άργος που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, την Ασπασία Μπόγρη και την Ειρήνη Κουγιά. Τα πανέμορφα κατάξανθα κορίτσια ήταν έτοιμα να γευτούν τις χαρές της ζωής που απλωνόταν μπροστά τους αλλά δεν πρόλαβαν.

Έπειτα από χρόνια έτυχε να συναντηθούν ξανά αλλά αυτή τη φορά σε κέντρο αποκατάστασης της Αττικής, παλεύοντας να πάρουν πίσω τις χαμένες ζωές τους.

Η 22χρονη Ασπασία προσπαθεί εδώ και πέντε χρόνια να κερδίσει τη ζωή που της έκλεψε ο ίδιος ο πατέρας της όταν την πυροβόλησε πισώπλατα για να εκδικηθεί τη μητέρα της και η 23χρονη Ειρήνη δίνει όλο της το είναι για να σταθεί ξανά στα πόδια της έπειτα από ένα φοβερό τροχαίο: «Με την Ασπασία μοιάζαμε τόσο πολύ που ακόμα και ο ίδιος μου ο πατέρας στον δρόμο μας μπέρδευε. Σταματούσε την Ασπασία και της μιλούσε νομίζοντας ότι είμαι εγώ! Όποιος μας έβλεπε στα τρία μέτρα δεν μας ξεχώριζε», είπε η Ειρήνη Κουγιά μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso» και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η γλυκιά Άσπα -όπως τη φωνάζει- θα σηκωθεί στα πόδια της και θα καταφέρει να κερδίσει πίσω τη ζωή της: «Δεν το πιστεύω, το ξέρω», κατέληξε.

Η 23χρονη Ειρήνη, μητέρα ενός αγοριού ενάμισι έτους, μιλάει για τον Γολγοθά που ανεβαίνει εδώ και οκτώμισι μήνες, για την εντατική, τις φυσικοθεραπείες και για το μπλοκάρισμα -από την εθνική τράπεζα- του λογαριασμού που έχει ανοίξει η οικογένειά της για να βοηθήσει όποιος μπορεί στα έξοδα της αποκατάστασής της.

«Ντύθηκα νυφούλα στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 και ακριβώς μία μέρα μετά, την 1η Οκτώβρη είχα το ατύχημα. Οδηγούσα το αυτοκίνητό μου και πίσω ακολουθούσε με το νυφικό όχημα ο σύζυγος με το μωρό. Θα επιστρέφαμε το πολυτελές αυτοκίνητο και μετά θα πηγαίναμε στην Καλαμάτα για το γαμήλιο ταξίδι με το ασημί yaris που οδηγούσα εγώ», είπε η όμορφη Ειρήνη και συνέχισε την περιγραφή με φωνή που έτρεμε: «Κάποια στιγμή, άναψε κόκκινο και ο σύζυγος σταμάτησε στο φανάρι ενώ εγώ είχα προλάβει να προχωρήσω. Σε μια επικίνδυνη στροφή, όμως, έχασα τον έλεγχο με αποτέλεσμα το yaris να πέσει σε ένα βαθύ χαντάκι κι εγώ να εκτοξευθώ από το παρμπρίζ. Δεν θυμάμαι τίποτα, αλλά μου είπαν πως φώναζα ότι με πονούσε η μέση μου και πως δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου».

Η 23χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άργους για τις πρώτες βοήθειες αλλά λόγω σοβαρότητας της κατάστασής της εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» της Αττικής που εφημέρευε: «Στη συνέχεια, λόγω πολλαπλών καταγμάτων με έστειλαν στο ΚΑΤ όπου έκανα σπονδυλοδεσία και νοσηλεύτηκα στην Εντατική για κάποιες ημέρες. Εκεί έπαθα δύο ανακοπές και μία πνευμονική εμβολή. Έχω ακόμα κενά μνήμης και τα περισσότερα που σας λέω τα έχω μάθει από τους δικούς μου», ανέφερε γελώντας σε μία προσπάθεια να διακωμωδήσει την τραγική κατάσταση.

Πέρα από τα κατάγματα στη δεξιά κλείδα, στους γοφούς και στα πλευρά, η Ειρήνη υπέστη ένα σοβαρότατο τραύμα στη μέση χαμηλά: «Το πρόβλημα το έχουν οι σπόνδυλοι Θ11 και Θ12. Έχει σπάσει ένα κόκαλο και πιέζει τον μυελό. Αυτό θα πρέπει να πάει σιγά – σιγά στη θέση του. Κάνω πολλές φυσικοθεραπείες στο κέντρο φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης «Physio Gold» που βρίσκεται στην Αθήνα με αποτέλεσμα να έχουμε μετακομίσει από το Άργος στην πρωτεύουσα για να γλιτώσουμε τουλάχιστον τα έξοδα μεταφοράς. Τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα και γι’ αυτό άνοιξα έναν λογαριασμό στην εθνική για βοήθεια».

Η 23χρονη ανέφερε ότι τα κεντρικά της εθνικής τράπεζας τής μπλόκαραν τον λογαριασμό ζητώντας της να τον μετατρέψει σε ερανικό: «Αυτό το επιδιώκει για να παίρνει τα ποσοστά, αλλά άλλες τράπεζες μας είπαν ότι ένας λογαριασμός μετατρέπεται σε ερανικό μόνο αν το ποσό ξεπερνάει τα 150.000 ευρώ. Έτσι, πλέον δεν μπορώ να πάρω τα χρήματα που υπάρχουν μέσα παρά μόνο εκείνα που μου έβαλε το ΙΚΑ όπου έχω ασφάλιση». Ο λογαριασμός τον οποίο θα προσπαθήσει να ξεμπλοκάρει έχει αριθμό 314/991527-39, ΙΒΑΝ: GR6501103140000031499152739, BIC: ETHNGRAA (δικαιούχος Κουγιά Ειρήνη Ιωάννης).

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία που συγκλόνισε το Άργος και κατέστρεψε τη ζωή της Ασπασίας Μπόγρη, έγινε το μεσημέρι της 12ης Αυγούστου 2013 στην Πλατεία Λαϊκής Αγοράς, όταν ο 47χρονος πατέρας της με τον οποίο λίγο νωρίτερα έτρωγαν μαζί, την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, δεν τσακώθηκαν ούτε μία φορά στην ταβέρνα αλλά φεύγοντας από εκεί, ο πατέρας σταμάτησε έξω από ένα περίπτερο το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν και ζήτησε από την κόρη του να κατέβει για να πάει να του πάρει τσιγάρα. Όταν εκείνη στράφηκε για να πάει στο περίπτερο, ο άντρας έβγαλε ένα περίστροφο που είχε στην τσέπη του και της έριξε δύο φορές στο κεφάλι!

Το απίστευτο παιχνίδι της μοίρας για την Ασπασία και την «δίδυμή» της Ειρήνη

Η σκηνή της μαθήτριας να κείτεται στο έδαφος, με τα ξανθά μαλλιά της να έχουν γίνει κατακόκκινα από το αίμα και πίσω της να στέκεται με «παγωμένο» βλέμμα ο πατέρας της, έχει «χαραχτεί» στη μνήμη των κατοίκων του Άργους.

Ο Γιώργος Μπόγρης, μετά την πράξη του πήγε στο σπίτι του όπου αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο και δέκα μέρες μετά άφησε την τελευταία του πνοή. Σε επιστολή του, προανήγγειλε το κακό που θα έκανε δίνοντας ως ηθικό αυτουργό την εν διαστάσει σύζυγό του Σπυριδούλα Φατούρου: «Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις όσο ζήσεις με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα», έγραφε μεταξύ άλλων, «μαρτυρώντας» ότι η απόπειρα δολοφονίας της κόρης του αποτελούσε μία παρανοϊκή πράξη εκδίκησης.


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!