Τι λέει ο 17χρονος που πήδηξε από τον φάρο της Ναυπάκτου για ένα στοίχημα


Από του χάρου τα δόντια μίλησε ο 17χρονος μαθητής που βούτηξε από τον φάρο της Ναυπάκτου λόγω ενός στοιχήματος με τους φίλους του και λίγες ώρες μετά μιλά για την περιπέτειά του.

«Δε θυμάμαι τίποτα. ευχαριστώ πολύ όλους σας που νοιαστήκατε για μένα. Αλλά δε θυμάμαι τίποτα εγώ. Έχω χτυπήσει στη μέση και λίγο στο πόδι». Στην ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει για την πράξη του, απαντάει χωρίς δεύτερη σκέψη: «Ε ναι».

Ανακουφισμένη μετά το ισχυρό σοκ που υπέστη και η μητέρα του. Ξέρει πως το παιδί της απέφυγε τον θάνατο τυχαία.

«Ξεκινά παίρνει φόρα κι εκεί κάπου προφανώς γλιστράει. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον, δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει», λέει η μητέρα του και στη συνέχεια συμπληρώνει: «Για καλή του τύχη κάποιος ήταν κάποιος κύριος εκεί από το λιμενικό, που έπεσε μέσα και τον έσωσε. Γιατί θα πήγαινε από πνιγμό».

Όπως μας λέει ο 17χρονος και η μητέρα του, το στοίχημα που λίγο έλειψε να στοιχίσει μια ανθρώπινη ζωή, δεν ήταν χρηματικό. Τα παιδιά άρχισαν να προκαλούν το ένα το άλλο και ο 17χρονος αποφάσισε να δοκιμάσει το αδιανόητο.

«Αυτό γίνεται συνέχεια», λέει ο 17χρονος.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν και οι αλλεπάλληλες καταγγελίες, ότι ανάλογες πτώσεις έχουν καταγραφεί και στο πρόσφατο παρελθόν.

«Βάζουν στοίχημα για λεφτά αλλά ο γιος μου το έκανε επειδή κάποιος του έλεγε πως είναι κότα αν δεν πέσει».

Ο 17χρονος παραμένει στο σπίτι του και προσπαθεί να αναρρώσει. Οι γονείς του, ευχαριστούν τον άνθρωπο που έτρεξε για να βοηθήσει. Τον σωτήρα του παιδιού τους, που όπως μας είπε ακόμα δεν έχει καταφέρει να συναντήσει…

Στο μεταξύ συγκλονίζει και ένα νέο βίντεο που προβλήθηκε στο MEGA, στο οποίο ακούγονται τα όσα έλεγαν συνομήλικοί του 17χρονου: «Νομίζω ότι θέλει χειροκρότημα» ακούγεται να λέει ένας νεαρός. «Με την κοιλιά»! ακούγεται να λέει ένας άλλος.

Για την πτώση του 17χρονου γιου τους που πήδηξε από το φάρο στο λιμάνι της Ναυπάκτου έπειτα από στοίχημα με τους φίλους του και προσγειώθηκε με δύναμη στο έδαφος, μίλησαν οι γονείς του.

Ειδικότερα, με ανάρτησή τους στο Facebook, ανέφεραν ότι το παιδί τους «σώθηκε από βέβαιο θάνατο».

«Δεν επικροτώ την δράση του παιδιού μου πρόκειται ξεκάθαρα για μια νεανική επιπολαιότητα που τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες και ειδικά στη Ναύπακτο αυτή την εποχή συνηθίζουν να υιοθετούν, ούτε το καταδικάζω όμως, ξέρουμε πως λειτουργούν οι έφηβοι. Το παιδί μου σώθηκε από βέβαιο θάνατο γιατί ήταν εκεί απλοί πολίτες που έτρεξαν να τον βοηθήσουν και τους ευχαριστώ με όλη μου την ψυχή για αυτό. Όμως που ήταν οι αρχές; Που ήταν το λιμενικό; Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί και να εποπτεύει την περιοχή; Ο δήμος; Που είναι ; Τι μέτρα έχει πάρει; Στο λιμάνι γίνονται έργα και η δημοτική αρχή δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η αστυνομία που ήταν όταν ξέρουμε πως γίνεται συνάθροιση στο λιμάνι μάλιστα εν μέσω κορονοϊού και δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας; Αυτή λοιπόν καταδικάζω και όχι το παιδί μου. Ο γιος μου σώθηκε γιατί υπήρξαν οι δυο τυχαίοι πολίτες να τον βοηθήσουν… άλλως δεν θελα ούτε να σκέφτομαι το χειρότερο σενάριο. Οι αρχές υπήρξαν άφαντες σε μια περίπτωση ζωής και θανάτου χωρίς κανένα σχεδιασμό χωράς να μεριμνούν για την υγεία και το καλό των πολιτών. Εύχομαι από εδώ και πέρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να είμαστε οι τελευταίοι γονείς που έζησαν αυτή την περιπέτεια και αυτόν τον πόνο. Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους σας για τις ευχές σας για την γρήγορη ανάρρωση του Βασίλη μας», έγραψαν οι δύο γονείς του 17χρονου στην ανάρτησή τους.

Το επικίνδυνο «παιχνίδι» και οι μαρτυρίες για το περιστατικό

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου μετά τη «βουτιά» από φάρο που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στον 17χρονο Βασίλη.

Ο ανήλικος, στο πλαίσιο ενός στοιχήματος, πήδηξε από το φάρο, στο λιμάνι της Ναυπάκτου και έσκασε με δύναμη στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Μετά το αποκαλυπτικό βίντεο με τις σοκαριστικές εικόνες όμως, νέα στοιχεία της υπόθεσης πραγματικά συγκλονίζουν.

Ατύχημα με νεαρό από τον Φάρο στο λιμάνι της Ναυπάκτου

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews όχι μόνο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά… οι εικόνες αυτές αποτελούν καθημερινότητα για τους κατοίκους της περιοχής.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του MEGA, νεαρός αυτόπτης μάρτυρας: «Από τότε που ξεκίνησαν τα έργα στο λιμάνι, αυτό γίνεται κάθε βράδυ. Κάποιος θα ανέβει να κάνει βουτιά. Καλό θα ήταν το λιμενικό να πάρει κάποια μέτρα. Το παιδί έχει δύο κατάγματα στη μέση του. Είναι και λίγο χτυπημένος στα πόδια του».

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του μάρτυρα για τη βουτιά του νεαρού Βασίλη που παραλίγο να σταθεί μοιραία για τη ζωή του.

«Μάθαμε ότι ο Βασίλης θα πηδήξει από τις πολεμίστρες… Τελευταία στιγμή, όταν ήταν μπροστά, ζαλίστηκε και έπεσε στη θάλασσα με το κεφάλι μέσα. Εγώ λέω πάει, πέθανε το παιδί».

Τι έσωσε τη ζωή του παιδιού

Τυχερός μέσα στην ατυχία του, ο 17χρονος, φαίνεται πως σώθηκε για δύο βασικούς λόγους

Ο πρώτος είναι ότι την πορεία του προς το θάνατο «έκοψαν» τα βράχια. Την τελευταία στιγμή πριν πηδήξει, φαίνεται πως δίστασε. Του κόπηκε η φόρα και πέφτοντας το σώμα του άρχισε να κυλά στα βράχια. Κάπως έτσι, έφτασε κάτω με μικρότερη δύναμη.

Σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε και η ύπαρξη γιατρού σε κοντινή απόσταση, ο οποίος έτρεξε αμέσως για τις πρώτες βοήθειες.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!