«Μη καταστρεπτικές επιπτώσεις» στο πρόγραμμα βιομηχανικής παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35 εκτιμά το αμερικανικό Πεντάγωνο ότι θα έχει ενδεχόμενη απομάκρυνση της Τουρκίας, η οποία είναι μια από τις οχτώ χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμπαραγωγής, έχοντας επενδύσει σε αυτό συνολικά 1,25 δισ. δολάρια από το 2012.

Τη συγκεκριμένη εκτίμηση εξέφρασε η Χέιντι Γκραντ, υφυπουργός, αρμόδια σε θέματα της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και για διεθνείς υποθέσεις, η οποία επικαλέστηκε την εμπιστευτική έκθεση που εκπόνησε το Πεντάγωνο για τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35. «Ενώ θα έχει κάποιες επιπτώσεις στο πρόγραμμα των F-35, δεν νομίζω ότι πρόκειται να υπάρξει καμία καταστροφική επίπτωση εάν… υπάρξει μια πολιτική απόφαση ότι (η Τουρκία) δεν είναι πλέον εταίρος», υποστήριξε η κ. Γκραντ μιλώντας σε Αμερικανούς δημοσιογράφους.

Επιπλέον, η Αμερικανίδα υφυπουργός δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την αντικατάσταση των συνεισφορών της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 ή τις εναλλακτικές επιλογές που η κυβέρνηση Τραμπ έχει προσφέρει στην Άγκυρα. Παρόλα αυτά, εξέφρασε τον φόβο πως είναι ίσως πολύ αργά για να πειστεί η τουρκική κυβέρνηση να ματαιώσει την επερχόμενη παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com