Το Celebrity Travel αυτή την εβδομάδα βουτά στην καυτή ατμόσφαιρα του Ριο ντε Τζανέιρο για να σας αποκαλύψει όλα τα μυστικά της “θαυμάσιας πόλης”.  Πρόκειται για ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες, πρωτόγνωρες εμπειρίες, περιπέτεια, με την αδρεναλίνη στα ύψη! Ο Mr Travel Νίκος Κοκλώνης κάνει ένα ταξίδι μύησης στην πρωτεύουσα της σάμπα, του καρναβαλιού και του χαλαρού τρόπου ζωής με συν-ταξιδιώτη την λαμπερή Αλεξάνδρα Παλαιολόγου που αποδεικνύεται ιδιαίτερα τολμηρή και πρόθυμη να δοκιμάσει τις εμπειρίες που έχει να τους χαρίσει η πόλη. Η γοητευτική ηθοποιός μαζί με τον Νίκο Κοκλώνη οργώνουν το Ρίο Ντε Τζανέιρο και απολαμβάνουν το ταξίδι τους στο έπακρο. Από την ψηλότερη κορυφή της πόλης και το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή ως τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο στην άμμο ο Νίκος και η Αλεξάνδρα θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στις διάσημες παραλίες της Κόπα Καμπάνα και της Ιπανίμα, χωρίς ωστόσο να τους αφήνουν αδιάφορούς τα άγρια νερά του Ατλαντικού. Θα λικνιστούν στους ρυθμούς της σάμπα και της καποέιρα, θα γευτούν τα περίφημα ψητά της Βραζιλίας για να καταλήξουν σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη εκ βαθέων και χωρίς απαγορευμένες ερωτήσεις  με φόντο και μουσικό χαλί τα κύματα της Κόπα Καμπάνα. Μην χάσετε ακόμα ένα ανατρεπτικό επεισόδιο το Σάββατο 26/1 στο Open Tv!

Tips

– Όταν οι Πορτογάλλοι έφτασαν στο Ρίο τον Γενάρη του 1502 νόμιζαν ότι ήταν δέλτα ποταμού εξού και το όνομα “Το ποτάμι του Γενάρη”

– Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή βρίσκεται στην κορυφή του ψηλότερου λόφου της πόλης και ατενίζει την πόλη και τον Ατλαντικό από ύψος 710 μέτρα

– Δύο τρόποι υπάρχουν για να φτάσεις ως την κορυφή, με το τραμ μέσω της συνοικίας Κόσμι Βέλιου και μετά με τα βανάκια που σε μεταφέρουν μέσα από ένα τροπικό δάσος ως την αρχή των 220 σκαλιών. Είτε μέσω πεζοπορικών διαδρομών.

– Το άγαλμα του Χριστού το επισκέπτονται 2 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο

– Η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του Ρίο είναι η Ipanema. Δεν μένει σχεδόν ποτέ άδεια από κόσμο ενώ κάθε πόστο της συγκεντρώνει διαφορετικό κοινό. Είναι ιδανική για σέρφ καθώς το Χειμώνα τα κύματα φτάνουν τα 3 μέτρα.

– Ακόμη κι αν δεν έχετε τα απαραίτητα για μια βουτιά, στην παραλία θα βρείτε τα πάντα  για να αγοράσετε. Μαγιώ, παρεό, πετσέτες και φυσικά σαγιονάρες από πλανόδιους πωλητές.  Η ώρα του ηλιοβασιλέματος εδώ είναι απλά μαγική.

– Η πιο διάσημη παραλία του Ρίο παραμένει φυσικά η Κόπα Καμπάνα με μήκος 4 χιλιόμετρα και την λεωφόρο Ατλαντικού να κινείται παράλληλα. Φιλοξενεί 63 ξενοδοχεία και άπειρα γήπεδα για σπορ πάνω στην άμμο. Εδώ διεξήχθησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 οι αγώνες beach volley.

Μια βόλττα ως το ναό του ποδοσφαίρου επιβάλετε. Το θρυλικό Μαρακανά χτίστηκε το 1948 και παρότι πολλά έχουν αλλάξει από τότε ακόμη ασκεί μια μοναδική γοητεία.

– Ο ρυθμός κυλάει μέσα στο αίμα των βραζιλιάνων και δεν χρειάζεται να είναι η περίοδος του καρναβαλιού για να ζήσετε ένα σάμπα παρτυ. Κάθε εβδομάδα γίνεται ένα υπαίθριο στην γειτονιά Pedro do Sal αλλά υπάρχουν κομψά μπαράκια στο κέντρο της πόλης που φιλοξενούν νέους συνθέτες σε ολονύχτιους σάμπα διαγωνισμούς.

– Όταν μιλάμε για γαστρονομική εμπειρία στο Ρίο ντε Τζανέιρο η λέξη είναι μία “Rodizzio”. Ένας πλούσιος μπουφές με σαλάτες και συνοδευτικά και τεράστιες σούβλες με όλα τα είδη κρέατος να έρχονται η μία μετά την άλλη στο τραπέζι μέχρι να φωνάξετε ‘Ελεος!

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.