Τζέισον Μομόα: Η δραματική έκκληση για το Μάουι – «Δεν είναι το κατάλληλο μέρος για τις διακοπές σας αυτήν τη στιγμή»


Ο Τζέισον Μομόα απευθύνει δραματική έκκληση στους τουρίστες να αποφεύγουν τη Χαβάη, τη στιγμή που οι φονικές πυρκαγιές συνεχίζουν να προκαλούν καταστροφές στη νησιωτική πολιτεία.

Με αναρτήσεις του στο Instagram ο σταρ του Χόλιγουντ, ο οποίος κατάγεται από τη Χονολουλού, απηύθυνε έκκληση σε όσους εξακολουθούν να έχουν σχέδια να επισκεφθούν την περιοχή, εν μέσω της καταστροφής. «Το Μάουι δεν είναι το κατάλληλο μέρος για τις διακοπές σας αυτήν τη στιγμή. Μην ταξιδέψετε στο Μάουι. Μην πείσετε τον εαυτό σας ότι η παρουσία σας είναι απαραίτητη σε ένα νησί που υποφέρει τόσο βαθιά. Mahalo σε όλους όσοι έκαναν δωρεές και έδειξαν aloha στην κοινότητα αυτή την ώρα της ανάγκης.»

Η καταστροφή από τις πυρκαγιές θα έχει διαρκή αντίκτυπο στους πόρους του Μάουι», αναφέρεται σε ένα απόσπασμα της ανάρτησης.

Ο 44χρονος Moμόα επέστρεψε στη σελίδα του στο Instagram για να μοιραστεί βίντεο από την καταστροφή, με τη λεζάντα: «Όλα χάθηκαν.»

«Για όσους ζητούν να δουν τι έχει απομείνει. Καταστροφικό βίντεο από drone από τον @javier_cantellops #mauistrong #maui #lahaina“, έγραψε ο σταρ στη λεζάντα του κλιπ.

Οι εικόνες του βίντεο είναι σπαρακτικές- με ένα drone να καταγράφει την απανθρακωμένη και ισοπεδωμένη παράκτια περιοχή της Λαχάινα, η οποία βρίσκεται στην κομητεία Μάουι. Ο ίδιος μοιράστηκε ένα μονταρισμένο βίντεο που «τιμά τα μέρη που χάσαμε» κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών.

«Προσευχηθείτε για τη Λαχάινα, mahalo γι’ αυτό το βίντεο @ikaikaloha», έγραψε ο Moμόα στη λεζάντα.

Το κλιπ αναφέρεται λεπτομερώς στην ιστορία της Λαχάινα, η οποία αρχικά έγινε πρωτεύουσα του βασιλείου της Χαβάης το 1802. «Μοιάζει σαν να έπεσε μια βόμβα ακριβώς πάνω στην πόλη», συνεχίζει ο ηθοποιός.

Οι αξιωματούχοι στο Μάουι αναφέρουν ότι οι περιοχές που καίγονται έχουν δημιουργήσει μια τοξική κατάσταση, η οποία είναι πιθανότατα ένας από τους λόγους για το κλείσιμο της πόλης και των περιχώρων της.

Η φονική πυρκαγιά προβλέπεται ήδη να είναι η δεύτερη πιο δαπανηρή καταστροφή στην ιστορία της Χαβάης, μετά μόνο τον τυφώνα Iniki το 1992, σύμφωνα με υπολογισμούς της Karen Clark & Company, μιας διακεκριμένης εταιρείας μοντελοποίησης καταστροφών και κινδύνων.

Οι New York Times μοιράστηκαν την εντολή εκκένωσης που εκδόθηκε την Παρασκευή για τους κατοίκους του Kaanapali, το οποίο βρίσκεται βόρεια της Λαχάινα, λόγω της εξάπλωσης της φωτιάς.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νησί αυξήθηκε σε 67.

Πηγή: Instyle.gr



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!