Τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φιλοξενίας βίντεο και ενημερωτικών δελτίων στο διαδίκτυο λαμβάνουν πρωτοφανή μέτρα για τον έλεγχο του τι μπορούν να δημοσιεύσουν και να δουν οι χρήστες.

Οι κινήσεις έρχονται ως απάντηση σε μια εντεινόμενη αντίδραση που αφορά περίπου τα πάντα, από τα fake news μέχρι τη ρωσική χειραγώγηση και το προσβλητικό περιεχόμενο. Παράλληλα, εντείνεται και το άγχος ανάμεσα στους διαφημιζόμενους, από τους οποίους εξαρτώνται γίγαντες όπως η Google. Οι αυξανόμενοι έλεγχοι προμηνύουν ένα πολύ διαφορετικό μέλλον για τον ιστό – ένα μέλλον το οποίο μπορεί να φαίνεται, κατά κάποιο τρόπο, σαν το παρελθόν.

Η πιο πρόσφατη ένδειξη αυτής της τάσης για αυστηρότερο έλεγχο είναι ένα δημοσίευμα βάσει του οποίου το YouTube σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση της εφαρμογής YouTube Kids που θα βασίζεται αποκλειστικά στην ανθρώπινη παρέμβαση. Η τρέχουσα έκδοση του YouTube Kids, η οποία βασίζεται κυρίως σε αλγοριθμικές προτάσεις, βρέθηκε να εμφανίζει περιστασιακά βίαια και ενοχλητικά βίντεο.

Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com