Καλοκαίρι έχουμε και τα κοκτέιλ είναι η πρώτη μας επιλογή όταν βγαίνουμε έξω, αλλά και όταν μένουμε μέσα και μαζευόμαστε με φίλους στη βεράντα. Ένας σωστός πότης, που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να έχει μάθει από νωρίς στη ζωή του και πώς να φτιάχνει κάποια βασικά κοκτέιλ, για να εντυπωσιάζει πάντα τους καλεσμένους του.

Ξεσκόνισε την κάβα του σπιτιού, δες ότι έχεις τα απαραίτητα υλικά στο ντουλάπι και το ψυγείο και φυσικά ποτήρια για κοκτέιλ (για κανένα λόγο πλαστικά), πιάσε το σέικερ και ετοιμάσου να φτιάξουμε:

old fashioned

Old Fashioned
Είναι το κοκτέιλ που έπινε ο Ryan Gosling στην ταινία “Crazy, Stupid, Love” όπου ήταν απλά ακαταμάχητος! Χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο; Το Old Fashioned είναι το απλό αλλά εκλεπτυσμένο ποτό που θα πίνεις σε όλη σου τη ζωή και είναι και το πιο εύκολο κοκτέιλ για το σπίτι, καθώς το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μπουκάλι καλό ουίσκι και 2-3 ακόμη υλικά.

Για να το φτιάξεις αναμειγνύεις 50ml ουίσκι ή μπράντι με 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη και 2-3 σταγόνες angostura bitters. Σερβίρεις σε ποτήρι και γαρνίρεις με φλούδες πορτοκαλιού και κερασάκια μαρασκίνο αν θέλες.

mojito

Mojito
Είναι από τις πιο κλασικές καλοκαιρινές αξίες τόσο στην έξοδο όσο και στο σπίτι, αφού δεν υπάρχει -εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε γνωρίσει- φίλος ή σύντροφος που να λέει όχι σε ένα ποτήρι mojito. Ακόμη και όσοι δεν πίνουν αλκοόλ το προτιμούν και μην παραξενεύεσαι, αφού αν αφαιρέσεις το ρούμι έχεις και πάλι ένα τέλειο non-alcohol κοκτέιλ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr