Τα συγχαρητήρια Χαρδαλιά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές – Πόσα σχολεία έκλεισαν λόγω κρούσματος


Συγχαρητήρια σε μαθητές και καθηγητές για το γεγονός ότι τα σχολεία δεν έχουν εξελιχθεί σε εστίες μετάδοσης του κορονοϊού έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,υπενθυμίζοντας γιατί αποφασίστηκε τηλεκπαίδευση για τα λύκεια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

«Τα σχολεία έχουν ανταποκριθεί πάρα πολύ καλά και αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε με αριθμούς για το πόσες σχολικές μονάδες και τμήματα έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων.

«Έχουμε δει πως δεν υπάρχει μεγάλη ενδοσχολική διασπορά. Το πρόβλημα δεν ήταν τα σχολεία μας», επισήμανε και πρόσθεσε: «Οι ειδικοί αποφάσισαν πως στα λύκεια σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη διασπορά (Θεσσαλονίκη, Σέρρες) είναι επικίνδυνο να μπει ο ιός και σχολεία, για αυτό και αποφασίστηκε η τηλεκπαίδευση».

Ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε πως από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου έχουν κλείσει 73 μονάδες και 621 τμήματα, πράγμα που σημαίνει ότι 0,52% και 0,76% αντίστοιχα από τον συνολικό αριθμό σχολείων και τμημάτων έχουν κλείσει.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!