Ο ταλαντούχος ηθοποιός Τάσος Νούσιας γίνεται Ριχάρδος Β΄ στο θέατρο Άλφα.Ιδέα και έρχεται αντιμέτωπος με ένα έργο-πρόκληση αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό. Παράλληλα, εξομολογείται πώς είναι να συνεργάζεται με τη σύζυγό του, Marlene Kaminsky, που σκηνοθετεί την παράσταση, και εξηγεί το λόγο που βιώνουν την πιο όμορφη περίοδο της σχέσης τους.

Ποια είναι η σχέση σου με τα social media; Θεωρείς τη —δίχως λόγο— συστηματική αυτοπροβολή ως κίνηση έλλειψης ταλέντου;

Στο χώρο των social media μπήκα πριν από περίπου ένα χρόνο. Θεωρώ ότι το Instagram είναι ένα εξαιρετικό μέσο να παρουσιάσεις μια δουλειά. Είναι απίστευτη αυτή η αμεσότητα! Δεν έχω καταλάβει πώς λειτουργεί ως προς το εμπορικό κομμάτι. Εμένα με αφορά η προβολή της δουλειάς μου. Βέβαια και η αυτοπροβολή είναι ένα ταλέντο: να μπορείς να επηρεάζεις ανθρώπους.

Η σύζυγός σου Marlene Kaminsky σκηνοθετεί την παράσταση. Πόσο εύκολο είναι να σε σκηνοθετεί και πώς μπορεί ένα ζευγάρι στη ζωή αλλά και στη δουλειά να διαχειριστεί την αποτυχία;

Η Marlene γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητές μου και, παρά τις συγκρούσεις που μπορεί να προκύψουν, αυτό μετατρέπεται σε δημιουργία. Θα πρέπει να υπάρχουν απόλυτη συνεννόηση και κοινός στόχος. Έχουμε φοβερές εντάσεις ως προσωπικότητες. Δουλεύουμε όμως μαζί από την αρχή της γνωριμίας μας και είμαστε πλέον στην πιο ώριμη φάση μας.

Τι είναι αυτό που θαυμάζεις σε εκείνη;

Τη διάνοια και τον αξιακό κώδικά της. Ούτως ή άλλως είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα. Ο έρωτας κρατάει ελάχιστα και μετασχηματίζεται σε κάτι θεϊκό. Αλλά, με την πρωτογενή του έννοια, είναι φυσιολογικό να μην είναι όπως στην αρχή. Ο άνθρωπος θέλει και τη μοναχικότητά του. Όλοι χρειαζόμαστε διαστήματα απομόνωσης. Είναι σημαντικό σε μια σχέση να δίνει χώρο ο ένας στον άλλο. Η ρήξη έρχεται όταν ο ένας δεν αντιλαμβάνεται τα «θέλω» του άλλου.

Ο Τάσος Νούσιας γίνεται Ριχάρδος Β’ στο θέατρο Άλφα.Ιδέα. Οι 20 συνολικά παραστάσεις ξεκίνησαν στις 29 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής