Σύψας: Αν δεν επιδείξουμε υπευθυνότητα, τότε οκτώ εβδομάδες δεν αρκούν, θα υπάρξει περαιτέρω επέκταση της επιδημίας


Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Αθηνών, κ. Νικόλαος Σύψας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, κρούωντας το καμπανάκι του κινδύνου πως αν δεν συμμορφωθεί ο κόσμος με τα μέτρα που λαμβάνονται, θα υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας. 

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας και περιορισμού, σημείωσε πως «κάθε μέρα φέρνει μπορεί να φέρνει νέα μέτρα ανάλογα τα επιδημιολογικά φαινόμενα». 

Αναφορικά με το αν θα δούμε νέα αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, ο κ. Σύψας υποστήριξε πως «αυτό που βλέπουμε τώρα δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου». «Η επιδημία είναι ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο εξελίσσεται και για αυτό είναι απρόβλεπτο», σημείωσε. 

«Η διασπορά είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά», τόνισε ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα που ελήφθησαν στην Κίνα και τα οποία όπως είπε «δεν ξέρω αν μπορούμε να τα πάρουμε σε μια δημοκρατική πολιτεία». 

«Αν επιδείξουμε ασυνέπεια, όπως δυστυχώς παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, τότε θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα και δεν θα έχουμε μόνο οκτώ εβδομάδες (σ.σ. καραντίνα), αλλά και περαιτέρω επέκταση της επιδημίας». Πολύ σύντομα θα μπούμε σε βαρείς κλυδωνισμούς, πρέπει να έιμαστε όλοι μας σημαντικά υπεύθυνοι», τόνισε ο κ. Σύψας.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!