Συντριβή αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα: Έρευνες από πυροτεχνουργούς. Πιθανή εκκένωση περιοχής


Ένα αεροσκάφος τύπου Antonov μεταφοράς φορτίου (cargo) έπεσε λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου στο Παλαιοχώρι Καβάλας, αφού πρώτα έπιασε φωτιά στον αέρα. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως 8 άτομα πλήρωμα επέβαιναν στο αεροσκάφος. Από την Πολιτική Προστασία δόθηκε εντολή να σταλεί drone στην περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων, ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν πως το Antonov κατά πάσα πιθανότητα μετέφερε επικίνδυνο φορτίο, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των διασωστών. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος που έπεσε ήταν τύπου Antonov μεταφοράς φορτίου (cargo), κατευθυνόταν από τη Σερβία προς την Ιορδανία και ο πιλότος του είχε ζητήσει να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα, λόγω σοβαρού προβλήματος στον κινητήρα. Έκτοτε χάθηκε το σήμα του.

Ειδικότερα, η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή, καθώς το αεροσκάφος τύπου Antonov είχε 4 κινητήρες, εκ των οποίων ο ένας πήρε φωτιά και για αυτό ο πιλότος ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα, όμως δεν τα κατάφερε. Η Πυροσβεστική έχει κάνει σύσταση να φορούν μάσκες όσοι βρίσκονται στην περιοχή λόγω των αναθυμιάσεων.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το OPEN TV, στην περιοχή πραγματοποιούνται εκτενείς έρευνες, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή για απογείωση σούπερ πούμα από τη Λήμνο προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες. Στο σημείο έχουν φτάσει από νωρίς πυροσβέστες, οι οποίοι ωστόσο δίνουν αγώνα για να φτάσουν στο κυρίως μέρος του αεροσκάφους, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο εξαιτίας των συνεχών εκρήξεων. 

Οι πρώτες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από το σημείο που συνετρίβη το αεροσκάφος στο Παλαιοχώρι Καβάλας καθώς με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι έρευνες από ειδικούς πυροτεχνουργούς και drone πέταξε για να φανεί η κατάσταση στο σημείο και ενώ τα βλέμματα να στρέφονται στο φορτίο που μετέφερε το Antonov το οποίο συνετρίβη με 8 άτομα πλήρωμα.

 Μάλιστα όπως δήλωσε στο OPEN ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, λόγω των πυρομαχικών που βρίσκονται διάσπαρτα στο σημείο, ενδέχεται να εκκενωθεί ο οικισμός των Αντιφιλίππων λόγω φόβων για εκρήξεις. 

Μάλιστα όπως δήλωσε νωρίτερα στο OPEN ο δήμαρχος η τελευταία ενημέρωση ανέφερε ότι ότι το αεροσκάφος μετέφερε κυρίως πυρομαχικά, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το αεροσκάφος ξεκίνησε από την πόλη Νις της Σερβίας με προορισμό την Ιορδανία.
Στους 1.500 περίπου κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα 112 ώστε να παραμείνουν στα σπίτια τους και να φορούν μάσκες και να κλείσουν τα παράθυρα καθώς με το πρώτο φως της ημέρας ξεκινούν έρευνες στο αεροσκάφος και η κατάσταση κρίνεται ως πολύ σοβαρή και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ΕΜΑΚ αλλά και πυροτεχνουργοί που έχουν προσεγγίσει το αεροσκάφος

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!