Συνεχίζονται οι καταδρομικές επιθέσεις στο όνομα του Κουφοντίνα


Μεσημέρι Κυριακής. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν μόλις σταθμεύσει τις μοτοσυκλέτες τους έξω από το αστυνομικό τμήμα της Καισαριανής. Ξαφνικά, μια ομάδα από περίπου 20 κουκουλοφόρους τους επιτίθενται. Οι αστυνομικοί τρέχουν μέσα στο τμήμα.

Οι κουκουλοφόροι πετούν πέτρες και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών, ενώ με δύο βόμβες μολότοφ πυρολύονται οι μοτοσυκλέτες.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίων περιπολικού της αστυνομίας σημειώθηκε και τα ξημερώματα στου Ζωγράφου. Από την επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν επιμελώς κρυμμένες άλλες 10 βόμβες μολότοφ.

Η αστυνομία συνδέει τις δύο επιθέσεις σε ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που με τον τρόπο αυτό συμπαραστέκονται στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται για 53 ημέρες σε απεργία πείνας και 8 σε απεργία δίψας.

Η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα καταγγέλλει ότι δεν έχουν ακολουθηθεί οι σύννομες διαδικασίες για τη μεταγωγή του στις φυλακές του Δομοκού.

Στις καταγγελίες αυτές απάντησε η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνα μέσω της συνηγόρου του έχει προσφύγει ήδη στην κεντρική επιτροπή μεταγωγών κατά της μεταγωγής του στον Δομοκό.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!