Συνεχίζει τα παιχνίδια η Gazprom: Από τη Siemens εξαρτάται η επαναλειτουργία του Nord Stream


Στον απόηχο του ρωσικού εκβιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση για άρση των κυρώσεων με αντάλλαγμα την παροχή φυσικού αερίου, ένα νέο δημοσίευμα του Reuters έρχεται να προσθέσει νέες πληροφορίες. 

Ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 δεν θα ξαναρχίσει τις αποστολές έως ότου η Siemens Energy επισκευάσει τον ελαττωματικό εξοπλισμό, δήλωσε στο Reuters την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Βιτάλι Μαρκέλοφ.

«Θα πρέπει να ρωτήσετε τη Siemens. Πρέπει πρώτα να επισκευάσουν τον εξοπλισμό», είπε στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο ρωσικό λιμάνι Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό, όταν ρωτήθηκε για το πότε ο αγωγός θα μπορούσε να ξεκινήσει ξανά την άντληση φυσικού αερίου.

Η Gazprom ανακοίνωσε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, ότι εντόπισε διαρροή λαδιού κινητήρα στη μοναδική τουρμπίνα που εξακολουθεί να λειτουργεί στο σταθμό συμπίεσης Portovaya για το σύστημα Nord Stream 1 και θα διακόψει την παροχή μέχρι να επισκευαστεί.

Η Siemens Energy δήλωσε την επόμενη ημέρα ότι δεν της έχει ανατεθεί να πραγματοποιήσει τις εργασίες επισκευής και ότι η διαρροή που αναφέρει η Gazprom συνήθως δεν επηρεάζει τη λειτουργία ενός στροβίλου και θα μπορούσε να σφραγιστεί επί τόπου.

Το «απειλητικό» βίντεο της Gazprom: «Ο χειμώνας είναι μεγάλος…»

H ρωσική Gazprom δημοσίευσε βίντεο με μουσική υπόκρουση με τίτλο “Ο χειμώνας θα είναι μεγάλος”, προφανώς θέλοντας να στείλει μήνυμα, για το κλείσιμο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου.

Επιπλέον ρίχνει ξανά τις ευθύνες στην Δύση, λέγοντας ότι αυτή ξεκίνησε το θλεμα των κυρώσεων εναντίον της.

 H εταιρεία δήλωσε σήμερα ότι έλαβε προειδοποίηση από τις ρωσικές αρχές πως ο σταθμός συμπίεσης Πορτοβάγια, που στέλνει φυσικό αέριο στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1, δεν πληροί πλέον τις απαιτήσεις ασφαλείας. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο σταθμός Πορτοβάγια είναι πλέον «επικίνδυνη μονάδα παραγωγής» και δεν μπορεί να λειτουργεί νόμιμα.

 Ωστόσο ,σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε τη θέση της Μόσχας ότι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου αποτελούν απόρροια των κυρώσεων της Δύσης.

Η Ευρώπη έχει κατηγορήσει τη Ρωσία για «εργαλειοποίηση» των ενεργειακών πόρων σε αντίποινα για τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τη Δύση μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!