Συναγερμός στη Λάρισα: Και 11ο νέο κρούσμα στον οικισμό της Νέας Σμύρνης


Ένα ακόμη θετικό κρούσμα κορονοϊού καταγράφεται στη Λάρισα, στον οικισμό της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με το Larissa Net πρόκειται για κρούσμα εκτός ιχνηλάτησης και συγκεκριμένα για έναν νεαρό άνδρα που πήγε την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με συμπτώματα του ιού, υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι θετικός στο covid-19.

Πρόκειται για το 11ο κρούσμα τις τελευταίες ώρες στη συγκεκριμένη συνοικία της πόλης.

Τα πρώτα δέκα κρούσματα αποκαλύφθηκαν μετά από την εξέταση των δειγμάτων από την ιχνηλάτηση που έγινε τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το LarissaNet στα 73 δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν 10 θετικά και αναμένονται κάποια ακόμη να εξεταστούν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία (αναμένονται άλλα 3 δείγματα)

Οι Αρχές είναι εν αναμονή και των αποτελεσμάτων και των υπολοίπων 3 δειγμάτων, ενώ πιθανότατα την Τετάρτη ή την Πέμπτη να πραγματοποιηθεί και νέα δειγματοληψία από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Το χρονικό της υπόθεσης των νέων κρουσμάτων

H νέα ιχνηλάτηση στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, με τρία κλιμάκια (ΕΟΔΥ και Περιφέρεια Θεσσαλίας).

Οι αποφάσεις πάρθηκαν το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία μεταξύ άλλων του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και εκπροσώπων των Ρομά.

Βάσει των αποφάσεων αυτών, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία (100 περίπου δείγματα) ενώ αναμένεται από βδομάδα (πιθανώς Τετάρτη ή Πέμπτη) να πραγματοποιηθεί νέα δειγματοληψία από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Η δειγματοληψία έγινε στο κομμάτι της Νέας Σμύρνης όπου εντοπίστηκαν τα περισσότερα θετικά κρούσματα, με την συνδρομή εκπροσώπων των Ρομά.

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της χθεσινής σύσκεψης αποφασίστηκε να σταματήσουν όλες οι εκδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη (γάμοι, βαφτίσεις κλπ.) καθώς και οι συγκεντρώσεις στα σπίτια. Να σταματήσει επίσης η λειτουργία καταστημάτων που άνοιξαν στην περιοχή παρά τις απαγορεύσεις και να συνεχίσουν μόνο ως take-away.

Επιπρόσθετα να υπάρξει μια ομάδα η οποία θα συναντάται για να λύνει τα προβλήματα της Νέας Σμύρνης και τέλος να σταματήσουν άμεσα από σήμερα Δευτέρα πρωί όλες οι συμπεριφορές που “βοηθούν” στην εξάπλωση του ιού.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!