Συνέλαβαν Νιγηριανό γερουσιαστή που μετέφερε ανήλικο για να του πάρουν τα όργανα


Μία υπόθεση που έχει να κάνει με την αρπαγή οργάνων από 15χρονο έφηβο την οποία φέρεται να είχε οργανώσει ένας Νιγηριανός γερουσιαστής και η σύζυγός του έχει σηκώσει πλήθος αντιδράσεων. Ο 60χρονος Ike Ekweremadu και η Beatrice Nwanneka Ekweremadu κατηγορήθηκαν και οι δύο για συνωμοσία με σκοπό τη διοργάνωση ταξιδιού άλλου προσώπου με στόχο την εκμετάλλευση, δηλαδή στην προκειμένη τη συλλογή οργάνων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία δήλωσε ότι είχε ειδοποιηθεί για το υποτιθέμενο σχέδιο μετά από αναφορές που έγιναν για πιθανά αδικήματα βάσει της νομοθεσίας περί σύγχρονης δουλείας. Το εμπλεκόμενο παιδί έχει μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος και οι εργασίες για την παροχή πρόσθετης υποστήριξης βρίσκονται σε εξέλιξη.

 Το ζευγάρι συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χίθροου πριν φύγουν για την Τουρκία, όπου προφανώς θα δοκίμαζαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Πλέον, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, σχετικές με τον νόμο περί «σύγχρονης σκλαβιάς», ενώ ο έφηβος είναι ασφαλής με την αγγλική αστυνομία.Το ζευγάρι εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Uxbridge Magistrates’ Court στο Λονδίνο, όπου το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι το εμπλεκόμενο παιδί ήταν ένα 15χρονο αγόρι, σύμφωνα με το BBC.

Ωστόσο, η εισαγγελία είπε στο δικαστήριο ότι απαιτείται η συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα για να προχωρήσει η υπόθεση λόγω θεμάτων δικαιοδοσίας και το ζευγάρι τέθηκε υπό κράτηση μέχρι την επόμενη εμφάνιση στο δικαστήριο στις 7 Ιουλίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το ανήλικο παιδί ήταν άστεγο και το ζευγάρι ήθελε να μεταμοσχεύσει τα όργανά του στην κόρη τους, που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.
 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!