Συμεών για κοροναϊό: Τι θα γίνει με τα συσσίτια της εκκλησίας; Τρώνε 300.00 φτωχοί


«Αν τα κλείσουμε τι θα φάνε; Επίσης, στα συσσίτια μαγειρεύουν εθελόντριες που είναι άνω των 50-60 ετών με βαριά νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, διαβήτη»

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών μίλησε στο Open TV για το θέμα που προέκυψε με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην μπει «λουκέτο» στις εκκλησίες, λόγω των αθρόων συναθροίσεων που ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του κοινωνικού συνόλου με τον κοροναϊό, αλλά και της θείας κοινωνίας με την μετάληψη να αποτελεί καυτό ζήτημα των τελευταίων ημερών.

Ο Συμεών αφού υπεραμύνθηκε της απόφασης του κλήρου, ανέδειξε ένα άλλο τεράστιο θέμα που αφορά στα εκατοντάδες συσσίτια ανά την Ελλάδα που πραγματοποιεί η Ορθόδοξη Εκκλησία. «Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπως και και στη δική μου Μητρόπολη, υπάρχουν πανελλαδικά 300.000 άνθρωποι που τρώνε στα συσσίτια. Τι θα κάνουμε; Θα τα κλείσουμε; Ευπαθείς ομάδες πληθυσμού είναι αυτές που προστατεύουμε και ταΐζουμε. Κι αν τα κλείσουμε τι θα φάνε; Πού θα πάνε; Επίσης, στα συσσίτια μαγειρεύουν εθελόντριες που είναι άνω των 50-60 ετών με βαριά νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, διαβήτη. Πώς θα το αντιμετωπίσουμε αυτό θέμα; Με ιδεοληψίες; Και με μια μετάθεση της συζήτησης, λες και το θέμα του κοροναϊού είναι θέμα σχέσεων πολιτείας και εκκλησίας; Αλήθεια μας έχει απασχολήσει επιστημονικά γιατί στη γειτονική Ιταλία που δοκιμάζονται οι Ιταλοί αδελφοί μας υπάρχουν τόσα κρούσματα; Υπάρχουν τόσοι νεκροί κάθε μέρα. Δεν νομίζω να φταίει η θεία μετάληψη εκεί, αφού δεν γίνεται. Μήπως πρέπει να τα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα;» αναρωτήθηκε ο Συμεών.

Κληθείς να σχολιάσει δε την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου τόνισε: «Χαίρομαι πολύ γιατί που θέσατε το ερώτημα, γιατί γίνεται εργαλειοποίηση των λεγομένων του. Εχει την ίδια γραμμή με την Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος. Μην απομονώνουμε πράγματα».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!