Συγκέντρωση στο υπ. Παιδείας: Τους έκοψαν πρόστιμο κι ας κρατούσαν τις αποστάσεις


Κινητοποίηση δεκάδων εκπαιδευτικών σωματείων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Απρίλη στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να καταθέσουν το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και μάλιστα ενώ διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού.

Η αστυνομία επιχείρησε να προχωρήσει σε ελέγχους στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι ωστόσο τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις ασφαλείας, τις οποίες παραβίασαν οι αστυνομικοί.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίας του περιφερειακού συμβούλου Κ. Τουλγαρίδη εκλεγμένου με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και προέδρων σωματείων και συνδικαλιστών, σύμφωνα με το pandiera.gr, η αστυνομία έκοψε πρόστιμο σε εκλεγμένο συνδικαλιστή. Πρόστιμο κόπηκε επίσης και σε δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, παρά την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωσης τύπου Α.

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!