Συγκέντρωση στο Σύνταγμα: Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν κατά της ακρίβειας


Μεγάλη συγκέντρωση με την παρουσία χιλιάδων εργαζομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα, ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας, με ταυτόχρονο αντιπολεμικό μήνυμα.

Στην πορεία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, εργαζόμενοι, Σωματεία και φορείς από την Καβάλα, εργαζόμενοι από τα ,Πετρέλαια Καβάλας και τα Λιπάσματα Καβάλας, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς από μία σειρά κλάδους, εργατοϋπάλληλοι του δημόσιου τομέα, φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι, νέοι, φοιτητές και μαθητές.

Ως εδώ. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!» και «Ως εδώ με την ακρίβεια, τα διαλυμένα νοσοκομεία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα ήταν τα κεντρικά συνθήματα της πορείας, η οποία ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε στη Βουλή.

Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα
Μεγάλα συλλαλητήρια θα γίνουν σε όλη τη χώρα από εργατοϋπαλλήλους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα από εκατοντάδες χώρους δουλειάς όλων των κλάδων, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους, νεολαία, φοιτητές και μαθητές.

Στο επίκεντρο βρίσκονται η τεράστια ακρίβεια, που βασανίζει τα εργατικά – λαϊκά στρώματα, τα σοβαρά πλήγματα στο εισόδημα, η ανυπαρξία ΣΣΕ που να κατοχυρώνουν σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, η φοροληστεία και η επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους κ.ο.κ.

ieidiseis

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!