Στον ανακριτή παραπέμφθηκε ο Αρτέμης Σώρρας. Δειτε το σπίτι που κρυβόταν


Στον ανακριτή παραπέμφθηκε ο Αρτέμης Σώρρας που συνελήφθη μετά από πολύμηνη φυγοδικία και προσήχθη στα δικαστήρια για να εκτελεστεί το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του καθώς αντιμετωπίζει πέραν των άλλων και κατηγορία για εγκληματική οργάνωση.

Υποστηρικτές του με σημαίες και ύμνους της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον Αρτέμη Σώρρα όταν το αυτοκίνητο με το οποίο έγινε η μεταγωγή του εισήρθε στο χώρο των δικαστηρίων.

Για υπόθαλψη εγκληματία και παραπομπή στο Αυτόφωρο διώκεται εκείνο που τον έκρυβε στον Άλιμο για μήνες.

Η απολογία Σώρρα θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Η σύλληψη του Αρτέμη Σώρρα έγινε περίπου στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Δεκαπέντε αστυνομικοί της ασφάλεις εντόπισαν τον επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευση» σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Αλίμου.Από αξιόπιστες πηγές έγινε γνωστό ότι ο Αρτέμης Σώρρας δεν προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς που τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Στο διαμέρισμα που διέμενε ο Σώρρας βρισκόταν κι άλλος ένας άντρας. Ο καταζητούμενος δεν απαντούσε στις επανειλημμένες εκκλήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας να ανοίξει την πόρτα. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο υπόγειο διαμέρισμα, ο Σώρρας απευθύνθηκε στον επικεφαλής της δύναμης και είπε: «Σας θυμάμαι έναν-έναν… Αντί να πάτε να πιάσετε κακοποιούς κυνηγάτε εμένα!».

To σπίτι οπου εμενε ο φυγοδικος Σώρρας

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σώρρας είχε αλλάξει την εμφάνισή του για να μην αναγνωρίζεται εύκολα. Είχε αφήσει μακριά μαλλιά και πυκνή γενειάδα, τόσο ώστε να μοιάζει με… καλόγερο. Από τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας έφτασαν στα ίχνη του Αρτέμη Σώρρα ακολουθώντας τον γιο του.
Αρχικώς, ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί σε εισαγγελέα Εφετών για να εκτελεστούν οι ποινές που του έχουν επιβληθεί.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Σώρρα

Εναντίον του Αρτέμη Σώρρα έχουν απαγγελθεί κακουργηματικές κατηγορίες που επισύρουν έως και ισόβια κάθειρξη για:

-Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

– Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

-Διασπορά ψευδών ειδήσεων.

-Πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

-Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

-Ψεύδη καταμήνυση και ψευδορκία μαρτυρα.

skai.gr

protothema


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!