Στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν – Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το μεταναστευτικό


Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου αναμένεται να έχει το βράδυ συνομιλίες όσον αφορά στο ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων με την ηγεσία της ΕΕ.

 Ο ίδιος ο Ερντογάν ανήγγειλε χθες «μια συνάντηση αύριο στο Βέλγιο» με την ηγεσία ΕΕ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδιδόταν απευθείας από την τουρκική κρατική τηλεόραση. Πρόσθεσε πως αναμένει να «επιστρέψει από το Βέλγιο με διαφορετικά αποτελέσματα».

Να σημειωθεί ότι τις Βρυξέλλες, ανακοινώθηκε ότι ο Ερντογάν θα συναντηθεί στις 18:00 [τοπική ώρα· 19:00 ώρα Ελλάδας] με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Θα συζητήσουν κυρίως για «τα προβλήματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας, της σταθερότητας στην περιφέρεια και της κρίσης στη Συρία», ανέφερε μέσω Twitter εκπρόσωπος του Μισέλ.

“Δεν έλαβα την υποστήριξη που ανέμενα από την Ε.Ε.”

“Ελπίζαμε να λάβουμε πολύ μεγαλύτερη βοήθεια από την διεθνή κοινότητα αναφορικά με τους πρόσφυγες. Έχω συνάντηση στο Βέλγιο με αξιωματούχους της ΕΕ. Θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα εκεί”, είπε στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν.

“Εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας που προβλέπονται από τη συμφωνία με την ΕΕ. Ωστόσο η ΕΕ δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της εκτός από μια ελάχιστη συνεισφορά…Ελπίζω αυτή τη φορά να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα”, πρόσθεσε.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!