Στην Ευελπίδων χωρίς τα ράσα ο ιερέας: Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό, ζητώ συγνώμη


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι σε Μητροπολίτες στην αίθουσα των συνεδριάσεων της ιεραρχίας στην Μονή Πετράκη.

Του ιερέα ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για βαριά σκοπουμενη σωματική βλάβη κατά συρροή

«Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου» είπε εξερχόμενος της Εισαγγελίας ο ιερέας.
Η μεταγωγή έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ενώ ο ιερέας φορούσε πολιτικά ρούχα και όχι ράσα.

 Μονή Πετράκη: Εξιτήρια έλαβαν οι επτά Μητροπολίτες – Διετάχθη ο εγκλεισμός του ιερομόναχου

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο όπου αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του για περαιτέρω ψυχιατρική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC είχε πει ότι δεν αισθάνεται καλά ψυχολογικά και έτσι οι Αρχές τον πήγαν στο ψυχιατρικό ίδρυμα. Μετά την εξέταση επέστρεψε στη ΓΑΔΑ.

Ο ιερέας δεν γινόταν να κρατηθεί στο Δρομοκαΐτειο, καθώς χρειάζεται εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος του αναμένεται να ζητήσει προθεσμία ώστε όταν καταθέσει να έχει και την ψυχιατρική γνωμάτευση.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ανακοινώθηκε στον ιερά η απόφαση, σηκώθηκε όρθιος στο έδρανο και από μια τσάντα που είχε κοντά του, έβγαλε ένα μπουκάλι γυάλινο με καφέ υγρό. “Όπως το είδα από μακριά, ίσως ήταν δυο λίτρα”, είπε ο Μητροπολίτης Άρτας, Καλλίνικος, και πρόσθεσε πως πριν την επίθεση, ο δράστης ρώτησε τους Μητροπολίτες “σας είπε ο (Μητροπολίτης) Βεροίας να με καθαιρέσετε;”. Και κρατώντας το μπουκάλι με τα δυο του χέρια, άρχισε να “ραντίσει” το χώρο και να “βρέχει” με καυστικό υγρό όσους βρίσκονταν εκεί.

Δικηγόρος: Δεν έχει σώας τας φρένας

Ο δικηγόρος του, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι ο πελάτης του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης, γιατί δεν είναι απλός ποινικός, καθώς υπάρχει παρελθόν.

“Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Είναι νομικά και ιατρικά τεκμηριωμένο ότι δεν έχει σώας τας φρένας”, είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

 Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του και έκανε γνωστό ότι ο εντολέας του πριν από ενάμιση μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω διαδικτύου.

Ο κ. Προβατάς, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του ιερέα, περιέγραψε τα όσα έζησε: “Εγώ ήμουν ακριβώς από πίσω του, αλλά μου δόθηκε η εντύπωση ότι τους πετάει νερά. Σε κλάσματα δευτερολέπτου έπεσαν τρεις σταγόνες στο πρόσωπό μου και άρχισα να καίγομαι… ασήμαντες σταγόνες… τότε έφυγα τροχάδην. Έχω εξαφανιστεί έχω κατέβει κάτω στο ιατρείο της Ιεράς Συνόδου. Μετά ήρθε η αστυνομία και τον συνέλαβαν”, είπε για το επεισόδιο.

Δικηγόρος αυτόπτης μάρτυρας – “Δεν είχε συγκεκριμένο στόχο, ψέκαζε παντού το βιτριόλι”

Σοκαρισμένος από τα όσα συνέβησαν στη Μονή Πετράκη, δηλώνει και ο δικηγόρος Θωμάς Παπαλιάγκας, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Ο ίδιος βρισκόταν στο χώρα της επίθεσης, εκπροσωπώντας εντολείς του σε άλλη υπόθεση του Συνοδικού Δικαστηρίου και αναμένοντας τη σειρά για την εκδίκασή της. Μιλώντας στην ΕΡΤ για τα όσα συνέβησαν, “ο δράστης ήταν ήρεμος συνομίλησε με τους εντολείς του Λαρισαίου δικηγόρου και περίμενε να ακούσει την απόφαση στην έφεση που είχε υποβάλει στην πρωτόδικη απόφαση για την καθαίρεσή του”.

Ο δικηγόρος όπως αποκάλυψε, παρατήρησε ότι ο ιερέας ιερέας κρατούσε ακίνητο το ένα του χέρι και εκ των υστέρων κατάλαβε ότι μάλλον έκρυβε κάτω από τη μασχάλη του το μπουκάλι με το καυστικό υγρό. Η συνέχεια προκαλεί ανατριχίλα. “Ο ιερέας μπήκε στην αίθουσα, άκουσε την απόφαση και άρχισε να ραντίζει αδιακρίτως τους Ιεράρχες με το υγρό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ακολούθησε πανδαιμόνιο, ράσα τρυπημένα, φωνές, εγκαύματα. Ο δράστης δεν είχε στόχο κάποιον συγκεκριμένο”, ανέφερε ο δικηγόρος ενώ πρόσθεσε πως “πετάχτηκαν σταγόνες και σε δύο συνηγόρους ευτυχώς χωρίς να τους βλάψει σοβαρά”. “Ο ιερέας παρέμεινε ψύχραιμος προσπάθησε να φύγει, αλλά συνελήφθη άμεσα, χωρίς να προβάλει αντίσταση και ήταν αρκετά συνεργάσιμος”, κατέληξε.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!