Στέλεχος του ΕΟΔΥ πρώτος μάρτυρας της Εισαγγελικής έρευνας στην κλινική στο Περιστέρι


Τον πρώτο μάρτυρα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών στην υπόθεση της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι, τέσσερις ασθενείς της οποίας έχουν χάσει την ζωή τους προσβεβλημένοι από κορωνοϊό, θα εξετάσει σήμερα ο Εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος που διενεργεί κατεπείγουσα έρευνα.

Τον κύκλο των μαρτύρων που θα εξετάσει ο Εισαγγελικός λειτουργός ανοίγει στέλεχος του ΕΟΔΥ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκε από τον κ. Αντωναράκο σε κατάθεση για σήμερα.

Θα ακολουθήσουν και άλλες καταθέσεις, ώστε ο Εισαγγελικός λειτουργός να σχηματίσει πλήρη εικόνα για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην κλινική ως προς την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και να καταλογίσει ενδεχόμενες, κακουργηματικού βαθμού ευθύνες για την διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό.

Στην δικογραφία, που σχηματίζει ο κ. Αντωναράκος, περιλαμβάνονται ήδη στοιχεία ιατρικών φακέλων ασθενών κ.α. που συνέλεξε με εισαγγελική εντολή η Κρατική Ασφάλεια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ώρες πρόκειται να αναζητηθούν και άλλα στοιχεία από τα αρχεία της Κλινικής.

Σύμφωνα πάντως με τους νομικούς παραστάτες της Κλινικής, στο νοσοκομείο τηρήθηκαν στο έπακρο τα μέτρα πρόληψης

Γενική Κλινική «Ταξιάρχαι»: Δεν υπήρξε ανθρώπινη πλημμέλεια εκ μέρους μας – Θα προσκομίσουμε όλα τα στοιχεία

Ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Απόστολος Λύτρας, εξέδωσε η Γενική Κλινική «Ταξιάρχαι», στην οποία τονίζεται ότι εφαρμόζει με ευλάβεια όλα  τα μέτρα ασφαλείας ,σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του φονικού κορονοϊου και τονίζει «δεν υπήρξε ανθρώπινη πλημμέλεια εκ μέρους μας», προσθέτωντας ότι  «θα προσκομίσει στην Εισαγγελία Αθηνών, στους αρμόδιους φορείς της Δημόσιας Υγείας και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας όλα τα στοιχεία, τα οποία Θα μας ζητηθούν, προκειμένου να γίνει ενδελεχής έρευνα».

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» αναφέρει:

«Η Γενική Κλινική «Ταξιάρχαι» λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1972. Απασχολεί τα τελευταία χρόνια 120 εργαζόμενους, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους, οδηγούς, τραυματιοφορείς , επίσης έχει ως εξωτερικούς συνεργάτες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Συνειδητά εφαρμόζουμε οικονομική πολιτική χαμηλού κόστους, γιατί απευθυνόμαστε σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, βιοτέχνες, ελεύθερους επαγγελματίες κυρίως της ευρύτερης περιοχής των δυτικών προαστίων. Συμμετέχουμε σε πλήθος κοινωνικών προγραμμάτων και προσφέρουμε συχνά-πυκνά δωρεάν περίθαλψη στους  συναθρώπους που το έχουν ανάγκη. Η κλινική εφαρμόζει με ευλάβεια όλα  τα μέτρα ασφαλείας ,σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του φονικού κορονοϊου.

Όταν διαπιστώθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα, επικοινωνήσαμε άμεσα με τους αρμόδιους φορείς ώστε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς, και ακολούθως εφαρμόσαμε όλα όσα προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα .Νοιώθουμε συντριβή για την απώλεια της ζωής ασθενών μας, τους οποίους, όσο νοσηλεύονταν σε εμάς με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα, τους περιθάλπταμε με υψηλό αίσθημα ιατρικού καθήκοντος.

Η κλινική μας αμελλητί θα προσκομίσει στην Εισαγγελία Αθηνών, στους αρμόδιους φορείς της Δημόσιας Υγείας και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας όλα τα στοιχεία, τα οποία Θα μας ζητηθούν, προκειμένου να γίνει ενδελεχής έρευνα και να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη πλημμέλεια εκ μέρους μας».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!