Το 65% των ερωτηθέντων πολιτών σε Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία και Πολωνία απάντησαν σε δημοσκόπηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μην υποχωρήσει στις βασικές της αρχές, αλλά ταυτόχρονα να προσπαθήσει να διατηρήσει μια καλή σχέση με τη Βρετανία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Chatham House-Kantar έδειξε ότι μόλις το 18% των πολιτών εννέα ευρωπαϊκών χωρών, σε σχέση με το 49% του βρετανικού λαού, πιστεύουν το αντίθετο, δηλαδή ότι η Κομισιόν θα πρέπει να επιδιώξει τη στενότερη δυνατή σχέση με το Λονδίνο εις βάρος των αξιών της κατά τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν χθες Δευτέρα.

Από τους ερωτηθέντες σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, το 57% απάντησαν ότι η ΕΕ έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας του Brexit, ενώ το 46% εκτιμούν ότι η αποχώρηση της Βρετανίας θα είναι αρνητική για το μπλοκ. Αντίθετα, το 70% των Βρετανών θεωρούν ότι η ΕΕ θα πληγεί από το βρετανικό “διαζύγιο”.

Στη δημοσκόπηση, η οποία…

Δείτε τη συνέχεια στο fortunegreece.com