Σκιάθος Θωράκιση κατά του κορονοϊού! Έφτασαν στο νησί γιατροί και νοσηλευτές


Ο Δήμος Σκιάθου στο πλαίσιο  της οργάνωσης και της διαχείρισης της υγειονομικής κατάστασης εν όψει της τουριστικής περιόδου και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει την υγεία των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού, επισημαίνεται από την δημοτική αρχή.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού, του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ),  Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Διευθυντή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, καθώς με τις άμεσες ενέργειές τους το νησί ενισχύθηκε με δύο κινητές μονάδες υγείας (ΚΟΜΥ), οι οποίες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Ο Δήμος Σκιάθου θα καλύψει την διαμονή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνεται από τον Δήμο Σκιάθου, εξίσου σημαντική είναι η συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αναφορικά με την ενίσχυση του τοπικού συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς με ενέργειές του η Σκιάθος θα εξοπλιστεί με ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης, που διασφαλίζει την αεροδιακομιδή του ασθενούς και αποτρέπει την διασπορά του ιού. Συνολικά το ΕΚΑΒ είναι εφοδιασμένο με 10 κάψουλες, η ενδέκατη από σήμερα βρίσκεται στη Σκιάθο.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ευχαριστεί θερμά τον Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον Φώτη Σερέτη και για την άμεση και ουσιαστική υποστήριξη τους και δήλωσε: “Η Σκιάθος είναι ανάμεσα στα νησιά με τον υψηλότατο δείκτη ετοιμότητας και αντιμετώπισης της πανδημίας, με το Κέντρο Υγείας να είναι στελεχομένο περισσότερο από ποτέ, εξοπλισμένο με μοριακό αναλυτή και κάψουλα, με κινητές μονάδες υγείας, με ένα απόλυτα μελετημένο σχέδιο από την πολιτική προστασία. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε πως οι επισκέπτες θα έχουν ευχάριστες και ασφαλείς διακοπές. Η Δημοτική Αρχή θα υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το δύσκολο και απαιτητικό έργο των φορέων υγείας και θα φροντίσει να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση της ΚΟΜΥ σήμερα 4 Ιουλίου στη Σκιάθο όπως και για τη φιλοξενία του προσωπικού της ΚΟΜΥ για το πρώτο διάστημα ο Δήμος ευχαριστεί τον Γιώργο Αντώνιου καπετάνιο του “Πρωτέα” και την Ξένια Μιχοπούλου (ξενοδοχείο Πούντα) αντίστοιχα.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου

 

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!