Σε συναγερμό και πάλι η Ουάσινγκτον μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο


Τις μνήμες της εισβολής των οπαδών του Τραμπ ξύπνησε η χθεσινοβραδυνή επίθεση στο Καπιτώλιο, όμως τώρα ο δράστης είναι ένας Αφροαμερικανός, οπαδός ισλαμικής οργάνωσης.
Τι ήταν αυτό που οδήγησε το νεαρό Αφροααμερικανό να ρίξει το αυτοκίνητο στο φράχτη του Καπιτωλίου, να επιτεθεί με μαχαίρι στους φρουρούς πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τις σφαίρες των φρουρών βάζοντας σε συναγερμό ολόκληρη τη Ουάσιγκτον;

«Τουλάχιστον ένας από τους αστυνομικούς υπέστη τραύματα από το μαχαίρι. Ένας από τους αστυνομικούς υπέκυψε στα τραύματα του. Ο Γουΐλιαμ Έβανς με 18χρονη θητεία στο Σώμα. Τραυματίστηκε και ένας ακόμη αστυνομικός» ανέφερε το δελτίο του CNN.

Πάνοπλοι εθνοφρουροί έλαβαν θέσεις γύρω και μέσα στο μέγαρο του Κογκρέσου, ενώ στον περίβολο έσπευσε ελικόπτερο της αστυνομίας καθώς ξύπνησαν οι μνήμες της εισβολής των οπαδών του Τραμπ.

Οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν ακόμα εξακριβώσει τα κίνητρα του δράστη, του 25χρονου Νόα Γκρίν. «Ξεκάθαρα πρόκειται για άτομο που προσπαθούσε να χτυπήσει τον οποιονδήποτε. Απλά δεν ξέρουμε γιατί» τόνισε ο διοικητής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Κόντι.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι δυο ώρες πριν από την επίθεση ο δράστης ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι ο υπ’ αριθμόν 1 εχθρός των μαύρων. Ο Νόα Γκριν, άνεργος και χωρίς ποινικό μητρώο, ήταν ένθερμος οπαδός της οργάνωσης Έθνος του Ισλάμ, ενώ θεωρούσε ότι τον καταδίωκε το FBI και η CIA.

Οι σημαίες στον Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο κυματίζουν μεσίστιες.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που βρίσκεται για τις πασχαλινές διακοπές στο θέρετρο του Καμπ Ντέιβιντ συλλυπήθηκε την οικογένεια του νεκρού αστυνομικού και ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!