Σάρα Έβεραρντ: Το θέατρο του αστυνομικού πριν ομολογήσει ότι τη σκότωσε


Η κοινή γνώμη της Βρετανίας είναι σοκαρισμένη από την ομολογία του 48χρονου αστυνομικού

Φορώντας κουκούλα και με σκυμμένο το κεφάλι, ο γενειοφόρος αστυνομικός Γουέιν Κούζενς, ψέλλισε σήμερα «ένοχος κύριε».
O εισαγγελέας είχε μόλις περιγράψει το χρονικό του φρικτού εγκλήματος και τα ψέματα που είχε πει ο Βρετανός αστυνομικός για να καλύψει τα ίχνη του μετά την απαγωγή, τον βιασμό και τη δολοφονία της Σάρα Έβεραλντ.

Η κοινή γνώμη της Βρετανίας είναι σοκαρισμένη από την ομολογία του 48χρονου αστυνομικού ότι απήγαγε, βίασε και σκότωσε την 33χρονη Σάρα Έβεραλντ, μία γυναίκα που του ήταν παντελώς άγνωστη, καθώς επέστρεφε πεζή στο σπίτι της στο νότιο Λονδίνο, το μοιραίο βράδυ της 3ης Μαρτίου.

 Η δολοφονία της άτυχης γυναίκας είχε προκαλέσει την οργή των Βρετανών πολιτών φέρνοντας για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις γυναίκες και την αποτυχία της αστυνομίας αλλά και της κοινωνίας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο 48χρονος Γουέιν Κούζενς, αξιωματικός της αστυνομίας Λονδίνου, ο οποίος εργαζόταν σε περιπολίες διπλωματικών εγκαταστάσεων, είχε ήδη ομολογήσει την απαγωγή και τον βιασμό της άτυχης Βρετανίδας.Ωστόσο, δεν είχε παραδεχτεί ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος της.

Αν και σήμερα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τη Σάρα, αρνήθηκε να αποκαλύψει τους λόγους που τον οδήγησαν στο φρικτό έγκλημα.

Η 33χρονη Σάρα, στέλεχος μάρκετινγκ, εξαφανίστηκε καθώς περπατούσε αμέριμνη σε δρόμο του νότιου Λονδίνου στις 3 Μαρτίου. Αμέσως μετά την εξαφάνισή της, μία φίλη της ειδοποίησε την αστυνομία καθώς η ώρα περνούσε και η Σάρα δεν είχε δώσει σημάδια ζωής. Ξεκίνησε μια μαζική αστυνομική έρευνα και η σορός της εντοπίστηκε μια εβδομάδα αργότερα σε δασικές εκτάσεις στο Κεντ μέσα σε μία σακούλα.

 Η οικογένεια της Σάρα, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα της, Τζέρεμι, της μητέρας της Σούζαν και της αδερφής Κέιτ, ήταν παρόντες σήμερα στην ακροαματική διαδικασία.

Ο 48χρονος άνδρας που δήλωσε ένοχος, δηλαδή αυτός την σκότωσε αφού την είχε απαγάγει και εν συνεχεία βιάσει.

Προφασίστηκε μάλιστα ότι μία συμμορία της Ανατολικής Ευρώπης τον εκβίασε να απαγάγει την Βρετανίδα κακοπληρωμένη πόρνη.

Με τον κλοιό των ερευνών να σφίγγει σε βάρος του, ο 48χρονος αστυνομικός συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει από τη μέγγενη της Δικαιοσύνης.
Προσπάθησε ακόμη και να αυτοκτονήσει ενώ είχε τεθεί υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα. Πάντως, ο ίδιος είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την απαγωγή της άτυχης κοπέλας. Είχε νοικιάσει ένα αυτοκίνητο τρεις ημέρες πριν την απαγωγή της.

 Από την πλευρά της, η Κάρολαιν Όκλει, ειδική εισαγγελέας στο τμήμα ειδικού εγκλήματος, δήλωσε: «Ο Γουέιν Κούζενς είπε ψέματα στην αστυνομία από την ώρα που συνελήφθη μέχρι και σήμερα, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει το γιατί το έκανε. Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε τι είναι αυτό που τον οδήγησε να διαπράξει αυτό το τρομακτικό έγκλημα σε βάρος μιας κοπέλας που καν δεν γνώριζε».

Η άτυχη Σάρα που μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και έζησε στο Λονδίνο, εθεάθη για τελευταία φορά από κάμερα ασφαλείας να περπατά στις 9.28 μ.μ., το βράδυ της 3ης Μαρτίου.

Στις 9.35 μ.μ., μία κάμερα κατέγραψε δύο φιγούρες στο δρόμο και ένα λευκό «Vauxhall Astra» με τα φώτα alarm να αναβοσβήνουν. Το μοιραίο βράδυ της 3ης Μαρτίου, είχε φύγει από το σπίτι φίλης της, επιστρέφοντας στο δικό της ενώ διέσχιζε από τους πλέον κεντρικούς και καλά φωτισμένους δρόμους του νότιου Λονδίνου.

Ο Κούζενς την άρπαξε και την έβαλε με τη βία σε όχημα που είχε νοικιάσει. Στη συνέχεια, τη μετέφερε σε εξοχική περιοχή στο Κεντ όπου τη βίασε και τη σκότωσε.

Το πτώμα της είχε βρεθεί μια εβδομάδα αργότερα σε περιοχή του Κεντ μέσα σε μεγάλη σακούλα. Επτά ημέρες αργότερα, οι αρχές συνέλαβαν τον Κούζενς, στον οποίο δύο ημέρες αργότερα, είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για την απαγωγή και τη δολοφονία της Σάρα.

e-radio

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!