
Ρόφημα σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα
Ένα ρόφημα που αγαπούν όλοι, ιδανικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Όταν αρωματίζεται με πορτοκάλι και κανέλα, μεταμορφώνεται στο πιο γιορτινό κέρασμα για μικρούς και μεγάλους καλεσμένους. Χρησιμοποιώντας την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ είσαι σίγουρος πως κάθε φορά θα είναι το ίδιο απολαυστικό και πεντανόστιμο.
Μερίδες:3
Χρόνος προετοιμασίας:0′
Χρόνος μαγειρέματος:10′
Έτοιμο σε:10′
Υλικά
300 γρ. Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, σε κομμάτια
800 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μέλι
1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
2 στικ κανέλας
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και το μέλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Προσθέτουμε τις φέτες από το πορτοκάλι και την κανέλα και τα αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα. Προσέχουμε να μην βράσει και καεί το γάλα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε το στικ κανέλας και τις φλούδες πορτοκαλιού και σερβίρουμε τη σοκολάτα σε κούπες.
Πηγή: olivemagazine.gr