Ρόδος: Συνελήφθη εμπλεκόμενη στον φόνο της Άντζελας Ιεροβασίλη το 2012


Χειροπέδες σε μία 42χρονη Ρωσίδα που ενεπλάκη στην δολοφονία της 61χρονης Άντζελας Ιεροβασίλη πριν από 8 χρόνια στο σπίτι της, στη Ρόδο.

Η εμπλεκόμενη στον φόνο συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών. Σε βάρος της ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και καθ’ υποτροπή.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 57χρονος Έλληνας σύντροφος της Ρωσίδας.

Και οι δύο θα απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα (13.04.2020).

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου έφτασαν πληροφορίες για διακίνηση ηρωίνης στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα, ο 57χρονος εφέρετο να κινείται με ένα αυτοκίνητο μάρκας Fiat χρώματος βυσσινί στη Ρόδο και να διακινεί ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί τον παρακολούθησαν και στις 9 Απριλίου 2020 εντοπίστηκε να επιβαίνει στο αυτοκίνητο με την Ρωσίδα, η οποία είχε αποφυλακιστεί στις 16 Δεκεμβρίου 2019 από το κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θηβών.

Οι αστυνομικοί είδαν την Ρωσίδα να βγαίνει από το αυτοκίνητο που στάθμευσε έξω από τα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην οδό Καμείρου.

Έπειτα να βγαίνει από τα γραφεία κρατώντας ένα δέμα, που είχε αποστείλει ένας κάτοικος Αθηνών με εικονικό προφανώς ονοματεπώνυμο και το άνοιξαν.

Μέσα βρήκαν ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα παπούτσια που έκρυβαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη βάρους 109 γραμμαρίων.

Η Ρωσίδα κατέθεσε ότι μετέβη μαζί με τον 57χρονο φίλο της στην εταιρεία ταχυμεταφορών για να παραλάβει το δέμα που δεν ήξερε τι περιείχε και ότι της είχε πει ότι περιέχει ένα δώρο γι’ αυτήν…

Θυμίζουμε ότι η 42χρονη από τη Ρωσία έχει εμπλοκή στην δολοφονία της 61χρονης Ευαγγελίας (Άντζελας) Ιεροβασίλη του Γεωργίου.

Σε πρώτο βαθμό είχαν κριθεί ένοχοι ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορίας και οπλοχρησίας ο γιος του θύματος Νικόλαος Μπατζακάκης, 26 ετών και απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, η Ρωσίδα πρώην σύντροφός του.

Το πρωτόδικο λαϊκό δικαστήριο επέβαλε ισόβια για τον φόνο και 18 μήνες για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία στον πρώτο και ποινή κάθειρξης 17 ετών στην δεύτερη.

Το Νοέμβριο του 2019 και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι, όπως ακριβώς κατηγορούνται.

Η ποινή κάθειρξης της Ρωσίδας μειώθηκε ωστόσο κατά 5 χρόνια.

Η 42χρονη υποστήριξε ότι ήταν παρούσα στο έγκλημα αλλά δεν προέτρεψε και δεν συνέδραμε τον τότε φίλο της και γιο της Άντζελας Ιεροβασίλη.

Ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε να παρέμβει αλλά και να τον καταδώσει στις αρχές κι ότι διέκοψε στην πορεία τη σχέση τους.

πηγή: dimokratiki.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!