Ρωσία: Ο δείκτης μεταδοτικότητας R του κορονοϊού κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 1


Ο δείκτης μεταδοτικότητας (R) του κορονοϊού κυμαίνεται στην Ρωσία κατά μέσο όρο στο 1, αλλά διαφοροποιείται σημαντικά από περιφέρεια σε περιφέρεια δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, κατά την διάρκεια σύσκεψης με θέμα την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα, της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σήμερα, την 11η Μαΐου, στην Ρωσική Ομοσπονδία, ο δείκτης μεταδοτικότητας (R) της νόσου ισούται κατά μέσο όρο με το 1, στις περιφέρειες όμως παρουσιάζει σοβαρές διακυμάνσεις», δήλωσε η Γκόλικοβα.

Με βάση τους υπολογισμούς του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS,οι οποίοι βασίζονται στα επίσημα στοιχεία, αυτή την στιγμή ο δείκτης μεταδοτικότητας (R) στην Ρωσία είναι στο 1,04. Για να αρχίσει η άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν εφαρμοσθεί λόγω κορονοϊού, ο δείκτης μεταδοτικότητας (R) πρέπει να είναι μικρότερος ή ίσος της μονάδας.

Η Γκόλικοβα ανακοίνωσε επίσης ότι είναι υψηλός ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ κορονοϊού που πραγματοποιούνται σε 66 περιφέρειες της Ρωσίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην χώρα έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 5,6 εκατομμύρια τεστ κορονοϊού, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν 188.000 τεστ.

Η ίδια προσέθεσε ότι 11 περιφέρειες μπορούν να ξεκινήσουν την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ περισσότερες από 20 περιφέρειες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την χαλάρωση των μέτρων εφόσον εξασφαλίσουν επάρκεια σε νοσοκομειακές κλίνες και διαγνωστικά τεστ.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!