Το ρυζόγαλο είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα όλης της οικογένειας. Σε αυτή τη συνταγή αντικαθιστούμε τη ζάχαρη με μέλι και προσθέτουμε ταχίνι που του δίνει ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση.

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:5′

Χρόνος μαγειρέματος:20′

Έτοιμο σε:25

Υλικά
1 ποτήρι ρυζάκι ή ρύζι γλασέ
1½ ποτήρι γάλα
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
3-4 κουτ. σούπας μέλι
3 κουτ. σούπας ταχίνι
αλάτι

Για το σερβίρισμα
κανέλα σε σκόνη
σουσάμι καβουρισμένο

Διαδικασία
Σε κατσαρόλα σιγοβράζετε το ρύζι με 2½ ποτήρια νερό και ελάχιστο αλάτι, για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα 1 ποτήρι γάλα, το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.

Διαλύετε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα και το προσθέτετε στο μίγμα του ρυζιού. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Προσθέτετε τέλος το μέλι και το ταχίνι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Μεταφέρετε το ρυζόγαλο σε 4 μπολάκια και το αφήνετε να κρυώσει. Το πασπαλίζετε με κανέλα και καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb