Ρουβίκωνας: Έσπασαν την πόρτα και πέταξαν μπογιές στο εστιατόριο του Μποτρίνι στο Χαλάνδρι


Στόχος του Ρουβίκωνα έγινε τη νύχτα το εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην οδό Βασιλέως Γεωργίου στο Χαλάνδρι.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έσπασαν την κεντρική πόρτα του καταστήματος, πέταξαν μπογιές, ενώ αμέσως μετά αποχώρησαν.

Η επίθεση έγινε λίγες μέρες μετά από καταγγελίες μάγειρα ότι υπέστη τα πάνδεινα στην κουζίνα του γνωστού σεφ.

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει ο 19χρονος ο υπεύθυνος κουζίνας του εν λόγω εστιατορίου ασκούσε συστηματικά εναντίον του σωματική και λεκτική βία. Όπως αναφέρει ο 19χρονος ο υπεύθυνος κουζίνας του πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια του, του προκαλούσε εγκαύματα με καυτή σπάτουλα, τον έβριζε χυδαία, ενώ του κατάφερε κλωτσιά στο τραυματισμένο του πόδι.

Η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Ο Ρουβίκωνας ανέβασε σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Οι πρακτικά ασκούμενοι είναι μιά ειδική κατηγορία εργαζομένων. Σε πολλές σχολές η πρακτική άσκηση είναι προαπαιτούμενη για την απονομή του τίτλου σπουδών και υπεύθυνος για την βαθμολόγησή της, είναι το εκάστοτε αφεντικό. Η συνθήκη αυτή είναι βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας, την τροφοδοτεί με αναλώσιμο και δωρεάν εργατικό δυναμικό, το οποίο μάλιστα βγάζει αδιαμαρτύρητα όλη την βρωμοδουλειά της επιχείρησης, αφού ελλοχεύει η ακύρωση της πρακτικής και άρα της ακαδημαϊκής χρονιάς με ότι συνεπάγεται αυτό σε οικονομικό κόστος για τους σπουδαστές.

[…] Οι βαριές βιομηχανίες της Ελλάδας, τουρισμός και επισιτισμός/εστίαση, είναι σύγχρονα κάτεργα για τους εργαζόμενους και χρυσωρυχεία για τα μεγάλα αφεντικά. Το κράτος είναι εκεί να βάλει πλάτη στο κεφάλαιο. […] Αφεντικά θα μας βρείτε μπροστά σας».

 

newsbeast

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!