Ρεγγίνα Μακέδου: Συγκλονίζει η γυμνάστρια με οξεία λευχαιμία – Σηκωθείτε και παλέψτε


 Σηκωθείτε και παλέψτε με το θηρίο που έχετε, λέει η Ρεγγίνα Μακέδου που πριν από πέντε μήνες διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία και μετέτρεψε τον προσωπικό της Γολγοθά σε δύναμη και κέφι για τη ζωή.

Η χαμογελαστή γυμνάστρια μίλησε στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ για την περιπέτεια της, αλλά και το σύμμαχο της στη μάχη που δίνει και συγκίνησε με την αισιοδοξία της και τη ζωντάνια της.

Αισιοδοξία και ζωντάνια που αποτυπώνονται στα βίντεο που ανεβάζει η ίδια χορεύοντας και τα οποία κάνουν θραύση στο διαδίκτυο.

Και όμως πέντε μήνες νωρίτερα όταν έγινε η αρχική διάγνωση αισθάνονταν, όπως είναι φυσικό, ανήμπορη.

“Το ξεκίνημα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Είχα μια μεγάλη άρνηση. Δεν ήθελα να καθίσω στο νοσοκομείο” θυμάται.

Ώσπου μια φίλη της της έστειλε ένα βίντεο με μια Αμερικάνα με την ίδια αρρώστια : “Κοίτα χορεύει τον καρκίνο της” μου είπε.

Αυτή ήταν η αρχή. “Είναι μια λεπτή γραμμή, αν καταφέρεις να το ξεπεράσεις, μπορείς να το κάνεις, Είναι αυτή η λεπτή γραμμή που ή θα καθίσεις και θα αφεθείς στα χέρια του θεού και των γιατρών ή θα κάνεις και κάτι και η ίδια ” λέει.

“Δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να χορεύουν όλοι” εξηγεί και διευκρινίζει “προσπαθώ να πω δείτε το με αισιοδοξία και χαμόγελο, σηκωθείτε και παλέψτε”.

Η προσπάθεια της βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Τα μηνύματα που δέχεται είναι πάρα πολλά, όπως και τα βίντεο από πάσχοντες με βαριές ασθένειες που έχουν ακολουθήσει το παράδειγμα της και χορεύουν όπως εκείνη.

Τα βίντεο που τη συγκινούν αλλά και της δίνουν μεγάλη χαρά είναι εκείνα παιδιών ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών που έχουν μαγνητοσκοπήσει οι μαμάδες τους.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!