Πώς να μην παρατρώς τώρα που μένεις όλη μέρα σπίτι


Μένουμε σπίτι όλη μέρα για καλό μας και πηγαινοερχόμαστε στα ντουλάπια και το ψυγείο, καθώς τι άλλο να κάνεις όλες αυτές τις ώρες;

Όπως επιβεβαιώνει μάλιστα το Bloomberg, οι πωλήσεις σε σνακ έχουν εκτοξευτεί τις μέρες της καραντίνας και της κοινωνικής απομάκρυνσης.

Σε αυτό έρχεται να μας βοηθήσει η διατροφολόγος και συγγραφέας Lisa Young, προτείνοντας πρακτικές συμβουλές για να τρώμε υγιεινά και με μέτρο.

«Φτιάξτε πρόγραμμα», μας λέει, καθώς η άναρχη νέα καθημερινότητα μάς αποπροσανατολίζει και καταφεύγουμε στο φαγητό για παρηγοριά και νόημα. Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό χρειαζόμαστε, όπως και κάθε άλλη φορά στο παρελθόν δηλαδή.

«Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε ντουλάπια και ψυγείο στρατηγικά»: Η Young προτείνει να έχουμε μεν κάποια σνακ για τσιμπολόγημα, δεν είναι ανάγκη ωστόσο να έχουμε 7 μπισκότα από κάθε είδος. Και να επιλέγουμε τις πιο υγιεινές εναλλακτικές ανάμεσά τους. Και να τα βάζουμε πίσω-πίσω στο ντουλάπι!

«Μην τρώτε από το σακουλάκι»: Αυτή είναι η συνταγή της καταστροφής, ισχυρίζεται. Και μας καλεί να βγάζουμε μια ποσότητα από τσιπς, για παράδειγμα, από τη συσκευασία, ώστε να περιορίσουμε το πόσο θα φάμε κάθε φορά.

«Επιτρέψτε στον εαυτό σας μία λιχουδιά τη μέρα»: Η ίδια είναι οπαδός του «κανόνα 80/20», όπως τον λέει, «να τρως υγιεινά στο 80% των φορών και να επιτρέπεις στον εαυτό σου να ξεφεύγεις στο 20%».

www.newsbeast.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!