Πρόστιμo 300 Ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας


Η Κοινή Υπουργική Απόφαση διπλασιασμού των προστίμων από 150 σε 300 ευρώ και αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας, όπως έχει διατυπωθεί, φαίνεται να περιλαμβάνει, ίδια πρόστιμα, για την άσκοπη μετακίνηση ακόμη και μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων της Αττικής!

Δηλαδή, όποιοι πολίτες κινηθούν παράνομα, αναιτιολόγητα, εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας τους, θα τους επιβάλλεται το πρόστιμο των 300 ευρώ. Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, υπογράφηκε από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Υγείας Βασίλη Κικίλια και Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, και δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Ως γνωστόν όμως η Αττική, χωρίζεται σε 8 περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα η Νομαρχία Αθηνών χωρίζεται σε Κεντρικό, Βόρειο, Δυτικό, Νότιο Τομέα, η Νομαρχία Πειραιώς σε αυτές Πειραιώς, Νήσων, όπως επίσης οι περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. 

Στελέχη της Αστυνομίας θα ζητούσαν διευκρινήσεις σχετικά με την νέα ΚΥΑ, καθώς όπως έχει γραφεί -αν δεν έχει γίνει λάθος- ερμηνεύεται ως εξής: Οι αιτιολογίες μετακίνησης ισχύουν, ωστόσο όποιος πολίτης, πεζός ή οδηγός, κινηθεί παράνομα και άσκοπα εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας του, θα του βεβαιώνεται πρόστιμο 300 ευρώ και ανάλογα αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας, και 150 ευρώ αν κινηθεί το ίδιο παράνομα εντός περιφερειακής ενότητας.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!