Προστασία του υδάτινου στοιχείου και το νερό, το θέμα στη Νεοελληνική γλώσσα, ΕΠΑΛ


Σε ένα άρθρο του Κοσμά Βίδου που δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑgazino στις 22 Μαρτίου 2020 με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα για το νερό διαγωνίστηκαν οι μαθητές των ΕΠΑΛ στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου

Με αφορμή το άρθρο που διαβάσατε, να γράψετε μία ομιλία, την οποία θα απευθύνετε στους συμμαθητές και στιςσυμμαθήτριές σας με θέμα Τους τρόπους με τους οποίους εσείς οι νέοι μπορείτε να προστατέψετε το υδάτινο στοιχείο

Στην συνέχεια τους δόθηκε Απόσπασμα από το βιβλίο του Ίταλο Καλβίνο, Μαρκοβάλντο ή Οι εποχές στην πόλη, μετάφραση Έφη Καλλιφατίδη, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα, 1989, σελ. 90-92, με τίτλο Άνοιξη. Πού είναι ο γαλάζιος ποταμός

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε τα θέματα τα οποία καλούνται να λύσουν οι μαθητές.

Δείτε τα θέματα ΕΔΩ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ συνεχίζουν τις εξετάσεις τους για αυτή την εβδομάδα την Πέμπτη με Μαθηματικά (Άλγεβρα) και το Σάββατο με Στοιχεία μηχανών, Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές οικονομικής θεωρίας και Ιστορία σύγχρονης τέχνης.

Συνολικά, φέτος, περίπου 100.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι περισσότεροι εξεταζόμενοι στο «νέο» σύστημα και οι υπόλοιποι στο «παλαιό».

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 και είναι κοινή για τους υποψηφίους, οι οποίοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι 3 ώρες. Εξαίρεση αποτελεί το μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι 4 ώρες.

Λίγο μετά τις 10:00 το madata.gr, θα αναρτήσει το θέμα το οποίο θα κληθούν να χειριστούν οι υποψήφιοι ενώ θα ακολουθήσουν εκτιμήσεις αναλυτών και οι απαντήσεις.

 

 

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!