Προσοχή! Μην απαντάτε σε άγνωστους αριθμούς από το εξωτερικού


Με απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις ή sms στα κινητά τηλέφωνα απατεώνες «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών, βάζοντας στην τσέπη μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μετά τα απανωτά περιστατικά που αποκαλύφθηκαν από καταγγελίες των θυμάτων, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους πολίτες να μην απαντούν σε μηνύματα ή κλήσεις που προέρχονται από άγνωστους αριθμούς, οι οποίοι παραπέμπουν στο εξωτερικό, και να την ενημερώνουν αμέσως.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πολλοί συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις που προέρχονται από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ή τις Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης 00387 και 00960, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Δίωξης, καλό θα είναι οι κλήσεις από άγνωστους διεθνείς αριθμούς του εξωτερικού να περνούν κατευθείαν στη μαύρη λίστα όσων τις λαμβάνουν.

Με αφορμή τα αλλεπάλληλα περιστατικά, η Δίωξη καλεί τους πολίτες να μην καλούν τους άγνωστους αριθμούς από τους οποίους δέχονται τις αναπάντητες κλήσεις ή τον αριθμό του αποστολέα μηνύματος, για να μην πέσουν θύματα οικονομικής εξαπάτησης.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!