Προκαλεί ο Ερντογάν για το Αιγαίο και Αγιά Σοφιά – Είμαστε αποφασισμένοι


Σύμφωνα με την απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου, τα συμφέροντα της Άγκυρας προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Στην προκλητική στάση έναντι της Ελλάδας επιμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον τούρκο πρόεδρο να εμφανίζεται αμετανόητος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, το οποίο διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες.

Μετά την παράνομη τουρκική Navtex και ενώ ο τουρκικός στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο και το “Uruc Reis” αγκυροβολημένο ανοιχτά της Αττάλειας, σύμφωνα με την απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου τα συμφέροντα της Άγκυρας στην περιοχή προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 4ο άρθρο που αφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο, επισημαίνεται πως “τονίστηκε η αποφασιστικότητά μας στην Κύπρο, να μην επιτραπούν οι προσπάθειες χωρών να αγνοούν την ύπαρξη της Τουρκικής Κοινότητας και τα δικαιώματά της, όπως να μην επιτραπούν οι προσπάθειες που θα πλήξουν το περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας”.

Σε ότι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τονίστηκε η “ξεκάθαρη αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντά μας, τα οποία προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο”.

Προκλητικός ο Ερντογάν και με την Αγιά Σοφιά

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες συναγωνίζεται τον ίδιο του τον εαυτό, δίνοντας ρεσιτάλ προκλητικότητας με συνεχείς δηλώσεις και αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Χθες, εν μέσω της νέας πρόκλησης της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο με τη naxtex για έρευνες νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, ο Ερντογάν θέλησε να δείξει τη δύναμή του, διαφημιζοντας το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας.

Σήμερα, πριν τη Σύνοδο του τουρκικού Συμβιουλίου Ασφαλείας, ο τούρκος πρόεδρος επέστρεψε στην Αγιά Σοφιά και σε μία προκλητική του ανάρτηση δείχνει ένα βίντεοκλιπ αναφέροντας τα εξής: “Αγία Σοφία … Ας πνέουν οι άνεμοι της ελευθερίας στον τρούλο σου…ήσουν πάντα δική μας, είμαστε δικοί σου …”.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!