Μπορεί τα φώτα της 63ης Eurovision να έσβησαν πριν από λίγες ημέρες, με το Ισραήλ να κερδίζει τον διαγωνισμό χάρη στη Netta Barzilai και το Toy, ωστόσο, ήδη έχουν αρχίσει τα προβλήματα για την επόμενη διοργάνωση.

Αφορμή για τον «πονοκέφαλο» στάθηκαν τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα στην Λωρίδα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 2.400 τραυματίστηκαν, όταν ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε αληθινές σφαίρες εναντίον διαδήλωσης για την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Ισλανδός πολίτης, ο μουσικός Dadi Freyr, ανήρτησε διαδικτυακό αίτημα στον ιστότοπο change.org, όπου συλλέγονται υπογραφές ώστε η δημόσια τηλεόραση της Ισλανδίας, RUV, να μποϊκοτάρει την διοργάνωση του 2019 και να μην πάρει μέρος. Παράλληλα, στον ίδιο ιστότοπο υπάρχει και δημοψήφισμα από fans της Eurovision, που ζητούν από την EBU να αφαιρέσει τη διοργάνωση από το Ισραήλ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν μαζευτεί πάνω από 5.000 υπογραφές και στόχος είναι να συγκεντρωθούν πάνω από 30.000 σε μία εβδομάδα.