Ποια σχολεία είναι κλειστά σε όλη τη χώρα λόγω κορονοϊού


Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά την επιβεβαίωση τριών κρουσμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώθηκε την Τρίτη (26/02) η πρώτη ασθενής θετική στον COVID-19, ενώ μετά από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως νοσεί και ο 10χρονος γιος της.

Το πρωί της Τετάρτης (27/02) το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως μία ακόμα ασθενής έχει χτυπηθεί από τον κοροναϊο. Πρόκειται για 40χρονη γυναίκα, κάτοικο Αμαρουσίου, υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Αυτά είναι τα σχολεία που κλείνουν στην Αθήνα

Όπως έγινε γνωστό, το ΓYMNAΣIO KAI ΛYKEIO KOΛΛEΓIOY AΘHNΩN, το ΓYMNAΣIO KAI ΛYKEIO KOΛΛEΓIO ΨYXIKOY αλλά και NHΠIAΓΩΓEIO “I. M. KAPPAΣ” κλείνουν προληπτικά.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις σχολικές μονάδες βρίσκονται στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 28/2, για προληπτικούς λόγους.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας της 40χρονης που νοσεί είναι καλή και νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα. Την ίδια ώρα, σε απολύμανση προχώρησε τηλεοπτικός σταθμός, όπου συστεγάζεται τράπεζα στην οποία εργάζεται ο σύζυγος της ασθενούς.

Θεσσαλονίκη: Κλειστό για 2 εβδομάδες 105ο δημοτικό σχολείο

Για 14 ημέρες θα παραμείνει κλειστό το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, καθώς σε αυτό πηγαίνει το παιδί της 38χρονης, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό, όπως και η μητέρα του που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο του ΑΧΕΠΑ.

Κλειστά σχολεία στο Ναύπλιο

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, όλες οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Ναυπλιέων.

Συγκεκριμένα, στα σχολεία όλου του Δήμου θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

«Κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου θα παραμείνουν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για προληπτικούς λόγους.

Θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια, νηπιαγωγεία , δημοτικά ,γυμνάσια , λύκεια από εξειδικευμένα συνεργεία.

Η ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής θα είναι στο επίκεντρο του επόμενου τριημέρου και όχι μόνο.

Η ενημέρωση των πολιτών θα είναι συνεχής.»

Κλειστά σχολεία και στο Άργος Ορεστικού

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Άργους Ορεστικού για σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, αποφάσισε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού προκειμένου να πραγματοποιηθεί προληπτική απολύμανση.

Επίσης, σήμερα, αναστέλλεται η λειτουργία του Βρεφικού Σταθμού, του Δημοτικού Ωδείου και των δομών (ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠμεA) που ανήκουν στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.

Σε σχολική εκδρομή η κόρη της 40χρονης που νοσεί από κοροναϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κολλέγιο Αθηνών καθώς έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης προς τους γονείς των μαθητών ότι μητέρα δύο παιδιών που φοιτούν στο Ίδρυμα νοσεί από κοροναϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Από την πρώτη στιγμή στο Κολλέγιο έχει τεθεί σε επιφυλακή, ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η κόρη της 40χρονης τραπεζικού βρίσκεται μαζί με συμμαθητές της σε εκδρομή στο Λονδίνο.

Η μεγάλη κόρη της 40χρονης που νοσηλεύεται με κοροναϊό ήταν με την μητέρα της στη Βόρεια Ιταλία, επέστρεψε στην χώρα μας και αναχώρησε εκ νέου για το Λονδίνο μαζί με 100 συμμαθητές της στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Το κορίτσι αναμένεται να ελεγχθεί στο Λονδίνο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα είναι αυτά που θα καθορίσουν το εάν τα παιδιά που συμμετέχουν στην εκδρομή θα επιστρέψουν άμεσα στην Αθήνα. Παράλληλα να σημειωθεί στο Κολλέγιο Αθηνών είναι μαθητής και το δεύτερο παιδί της 40χρονης τραπεζικού που έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Η διοίκηση του Κολλεγίου σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στους γονείς των μαθητών, πληροφορώντας για το συγκεκριμένο γεγονός και χωρίς να αναφέρει ζήτημα λήψης μέτρων.

Το μήνυμα του Κολλεγίου προς τους γονείς

Το μήνυμα που έστειλε το Κολλέγιο στους γονείς των μαθητών του και υπογράφεται από τον Απόστολο Αθανασόπουλο, συνδιευθυντή του Κολεγίου και Συντονιστή Σχολικών Μονάδων έχει ως εξής:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο κορωνοϊό Covid 2019. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία».

 

 

newsbomb

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!